Sagrat Cor

ESCOLA D’EDUCACIÓ ESPECIAL NADÍS

QUÍ SOM

Nadís va iniciar la seva activitat l’any 1978. Som una escola privada concertada amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 1986. Actualment, la Fundació Sagrat Cor de Sarrià n’és la titular.

Objectiu

L’objectiu fonamental de l’escola és donar el màxim benestar a l’alumne, per ajudar-lo en el seu desenvolupament global, afavorint i estimulant les capacitats, amb la finalitat d’aconseguir una major qualitat de vida i creixement personal i social.

Alumnes

L’escola atén infants i joves d’entre 3 i 21 anys, amb necessitats educatives especials, afectats per trastorns neurològics, sensorials, psíquics i físics que interfereixen en el seu desenvolupament i aprenentatge.

Greu discapacitat motriu, amb o sense altres trastorns associats (paràlisi cerebral i plurideficiències) i greus problemes de comunicació i llenguatge.

QUÈ FEM

La intervenció educativa la fem des d’una perspectiva funcional i s’organitza en grups aula tenint en compte l’edat, les necessitats educatives i d’atenció de l’alumne.

Els infants i joves que atenem a l’escola presenten una amplia diversitat funcional, i hem de poder donar resposta a les seves necessitats educatives, com l’aprenentatge de continguts curriculars, el posicionament, la mobilitat assistida, la comunicació i el llenguatge, l’esport (boccia i eslàlom) i jocs, la promoció d’activitats d’integració social (sortides d’un dia, colònies durant tres dies, etc.).

També necessitem eines que ens ajuden a assolir el nostre objectiu, com ara la tecnologia de suport i els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació.

Des del curs 1992-93 desenvolupem projectes d’escolaritat compartida amb diferents escoles ordinàries.

Si voleu estar al dia del que fem a Nadís, podeu seguir-nos al nostre perfil de Facebook.

SERVEIS

El centre ofereix serveis de menjador, esbarjo i transport escolar. El transport està totalment subvencionat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

PROFESSIONALS

L’equip de professionals de l’escola, mestres, logopeda, educadores, fisioterapeutes i infermera pediàtrica, vetllem per millorar la qualitat de vida dels nostres alumnes. Realitzem formació continuada, principalment, amb el pla de formació de zona, i també assistint a jornades, seminaris, congressos, etc.

FORMACIÓ

Des del centre s’organitzen xerrades, s’informa i orienta a les famílies, sobre les necessitats que els sorgeixen.

AMPA

L’Associació de pares i mares de l’escola Nadís, és CIRSI. El seu funcionament es basa en el diàleg i en la col·laboració amb els diversos sectors de la comunitat educativa.

UNITAT DE SUPORT I DOCÈNCIA

En trobem tres modalitats:

– Servei de fisioteràpia.

– Servei de comunicació i reforç educatiu. Es centra en l’avaluació, seguiment i/o tractament d’infants i joves amb necessitats educatives especials.

– Servei de formació. Aquest servei es centra en l’organització de seminaris, cursos i tallers per a la formació d’altres professionals.

ACTIVITATS DE TEMPS D’OCI:

CASAL D’ESTIU

Quan acaba el període lectiu comença el casal, activitat lúdica dirigida a persones amb diversitat funcional d’entre 3 i 21 anys i conduïda per monitors amb titulació en el lleure i especialitzats en el tracte de persones amb discapacitat.

Els Casal es fa durant 5 setmanes, finals de juny i juliol. L’horari és de 9,30 a 16,30h. Hi ha servei de menjador, amb cuina pròpia i, servei de transport pels usuaris de Barcelona que disposin de targeta blanca.

Les activitats del Casal, a més de les que es realitzen segons el centre d’interès que es tria (sortides, tallers, música,…), també hi ha piscina.

L’objectiu principal és que els infants i joves participin i gaudeixin al màxim de les activitats que es proposen.

ESPLAI

Aquesta activitat està organitzada per NEXE FUNDACIÓ, www.nexefundacio.org.

Es realitza un cop al mes amb l’objectiu que els nens participin en activitats d’oci i tallers i comparteixin amb altres nens. És un espai lúdic de diversió on els vostres fills/es podran fer activitats pensades per la seva edat.

A qui va dirigit : A nois i noies de 8 a 18 anys, amb pluridiscapacitat.

Cal portar : dinar i berenar.

Dates i horari: Un dissabte al mes de 13h a 19h.

* places limitades.