Sagrat Cor

1r de l’ESO estrena projecte: rutines, portfoli i treball cooperatiu

Els alumnes de 1r de l’ESO estan immersos en el seu primer projecte global. Sota el títol d’Una ciutat anomenada Demà, des del 16 fins al 31 de març, han treballat en diverses assignatures una mateixa temàtica des de cada àmbit curricular. D’aquesta manera, s’han endinsat de ple en el treball cooperatiu, fent servir noves metodologies en el procés, com són les rutines i el portfoli.

El primer dia es van trobar una gran línia del temps on hi deia “El temps és una línia que han traçat els altres i que ara traces tu” que partia de la porta d’entrada i arribava fins les classes. Allí es tancava amb el lema del curs: “Sigues tu el canvi que vols veure en el món”.

Els estudiants van rebre una carta escrita pels seus avis en què els explicaven com vivien quan tenien 12 anys, com era el món, l’escola, el seu dia a dia. Va ser un dels moments més emotius. A partir d’aquí, han hagut d’imaginar-se com serà el món del futur, el dels seus néts. I ho han fet dividits en petits grups i en diverses matèries: Arts & Crafts, Llengua catalana i Castellana, Socials, Tecnologia i Informàtica.

Entre d’altres activitats, a classe han decidit quins són els edificis fonamentals en una ciutat. Un cop triats, han dissenyat la seva ciutat del futur, amb equipaments com ara escoles, mercats, casernes de bombers i esglésies.

Pensen que al futur tot serà més verd i els edificis amb línies més geomètriques i d’estètica sòbria. Alguns opten per grans alçades mentre que d’altres defensen la qualitat de vida de les cases més baixes. El color platejat, l’acer i el vidre són els acabats que més els han inspirat de cara al futur.

El 31 de març tanquen el projecte i n’exposen el producte final. Veurem com s’imaginen Una ciutat anomenada Demà.