Sagrat Cor

Ensaïmades i Happy Birthday a la Mare de Déu: celebrem Mater!

mater2

Com no podia ser d’una altra manera, el Dia de Mater ha començat aquest dijous cantant-li Happy Birthday a la Mare de Déu. Aquesta és una tradició que els nens i nenes del parvulari reviuen any rere any als esglaons de l’entrada del col·legi, davant de la imatge de la Verge que es venera a totes les escoles del Sagrat Cor del món.

Després de cantar-li, els alumnes més petits del col·le han lliurat les seves ofrenes a la Mare de Déu, unes fotografies de les seves famílies, per pregar-li que els protegeixi i ajudi. Cada alumne de P3 ha anat acompanyat pel seu padrí de P5 i la directora, Pilar Clarasó, els ha lliurat una estampa i una medalla de Mater per donar-los la benvinguda al col·legi.
mater4

Però la tradició no està completa si no es menja l’ensaïmada al pati! Rialles, sucre per tot arreu i nens llepant-se els dits, és una de les imatges més esperades del dia.
mater1

La imatge de Mater reprodueix una pintura de 1846 de l’església de la Trinità dei Monti, al capdamunt a de l’escalinata de la plaça d’Espanya de Roma. Representa la Verge amb una túnica rosada. Porta un llibre, símbol del treball i l’estudi i un lliri, que vol transmetre sinceritat, transparència, veritat.
mater
Clarín ha dedicat unes paraules a l’alumnat explicant la simbologia de Mater, concloent “que sigueu gent responsable, que actuï amb honradesa, transparència i, sobretot, amb molta solidaritat”.

El Dia de Mater se celebra a totes les escoles del Sagrat Cor del món.