Sagrat Cor

Alumnes de Batxillerat guanyen un primer premi europeu

  • La fundació Junior Achievement els ha atorgat el premi a la iniciativa empresarial més innovadora: han inventat una bossa biodegradable per a les pipes.
  • Han competit a Suïssa amb 250 alumnes de 39 països d’Àsia-Europa que presentaven les seves miniempreses.
  • Els cinc joves, de 2n de Batxillerat, ja han comercialitzat la iniciativa amb èxit i han venut 2000 bosses al Camp Nou.

shellbag-scs-2

Una bossa biodegradable per recollir les closques de les pipes. Aquesta és la creació d’un grup d’alumnes de 2n de Batxillerat del Col·legi Sagrat Cor de Sarrià, que els ha valgut el premi a la iniciativa empresarial més innovadora d’Àsia-Europa, atorgat per la fundació Junior Achievement.

La miniempresa Shellbag, creada per Alberto Romero, Pía Mañá, Pía Subirós, Inés Bertrand i Pablo Creuhet a l’assignatura d’Economia de l’Empresa, ha aconseguit imposar-se davant de prop de 250 alumnes de 39 països que concursaven en el prestigiós certamen. Aquesta era la 27a edició dels premis de Junior Achievement, que enguany van ser atorgats a Lucerna (Suïssa), entre el 26 i el 28 de juliol.

“És molt emocionant crear una empresa i sentir que un projecte és teu. És molt motivant i il·lusionant”, expliquen els alumnes premiats. Reconeixen que “ha estat un any molt dur, hem treballat moltíssim, però estem encantats i ha valgut la pena” i destaquen que amb aquest projecte han après que “el treball en equip és fonamental per dirigir amb èxit una empresa”.

shellbag-scs-1

Shellbag és una miniempresa que es dedica a la producció d’una bossa biodegradable, feta de pell de plàtan, que incorpora un adhesiu de doble cara per enganxar-la a qualsevol bossa d’snacks, com ara pipes, cacauets o festucs, per llençar-hi còmodament les clafolles. D’aquesta manera tan senzilla, es pretén que els carrers, parcs o estadis de futbol estiguin més nets. De fet, els cinc alumnes de Sagrat Cor ja han patentat l’empresa i estan comercialitzant les seves bosses: n’han venut prop de 2000 al Camp Nou i n’han repartit pels quioscos de Sarrià.

Sagrat Cor de Sarrià repeteix èxits

El col·legi ha participat en cinc edicions d’aquest premi, guanyant en quatre ocasions a Espanya. Al 2015 la miniempresa Sun O’Clock va obtenir dos guardons: el 2n premi Àsia-Europa i el premi al millor Marketing. Enguany, Permout, la miniempresa creada per comercialitzar un retolador fluorescent que es va esborrant progressivament, va quedar segona al concurs espanyol.

“Creen una empresa real, tot és real, la comptabilitat, el packing, el merchandising,…”, explica Bea Lucaya, la professora d’Economia de l’Empresa. “Els alumnes estableixen una xarxa de networking entre els estudiants europeus i asiàtics, hi ha un nivell molt alt i, a més, s’ho passen bomba”, destaca Lucaya, que ha aconseguit que aquesta sigui una de les assignatures preferides dels estudiants de Batxillerat.