Sagrat Cor

El Dia de la Pau amb el Contacontes

Contes per transmetre els valors de la Pau. Tot coincidint amb el Dia de la Pau, que es commemora el 30 de gener, els alumnes d’Educació Infantil de Cicles Formatius van celebrar el ja tradicional contacontes. Després de mesos de preparació a classe, els estudiants de segon curs van passar classe per classe de P3, P4 i P5 per explicar-los els contes que ells mateixos havien ideat.

És la culminació d’un treball iniciat al novembre a l’assignatura de Comunicació i Expressió, on han treballat el nucli formatiu de literatura infantil. Tal com indica Rosario Torralbo, coordinadora de CF d’Educació Infantil, “els contes són molt importants en aquesta etapa”.

Els alumnes han analitzat primer quins valors volen transmetre als més petits del col·legi per tal que comprenguin el que significa el Dia de la Pau. Després, han buscat quina és la millor tècnica per expressar-ho: teatre, ombres xineses,… Alguns d’ells han optat per fer-los fer unes titelles per després recordar la història a casa. Els alumnes de segon han comptat amb el suport tècnic dels de primer.

Després del gran èxit assolit el Dia de la Pau al col·legi, el centenar d’estudiants d’Infantil van celebrar el contacontes també als centres del Sagrat Cor – Besòs i El Pi d’en Xandri de Sant Cugat.