Sagrat Cor

Els alumnes de primària descobreixen el segon projecte global

ginp
Primària compta amb un nou projecte global per a tots els cursos a l’assignatura de Medi. Si a principis de curs es van estrenar amb la “màquina increïble” del cos humà, aquest dijous han conegut el que els acompanyarà durant els propers mesos: l’escola, el barri i Barcelona.
ginc
En arribar a classe, els més petits, de primer i de segon, ja han trobat una decoració molt especial: les enormes façanes del col·legi, de l’església de Sant Vicenç i de l’Ajuntament de Sarrià. A les portes de les classes de segon, hi ha llocs tan emblemàtics del barri com el Bar Tomàs (amb les seves mítiques braves) o el Jardinet de Sarrià. A classe han trobat imatges de diferents parts del barri i després han sortit a conèixer-les. El seu projecte l’han batejat com “La porta de Sarrià”.
cuina
“L’objectiu és que els nens i nenes coneguin el seu entorn més proper”, explica la Carme Fabregat, coordinadora d’aquesta etapa. És per això que a primer s’han centrat en l’entorn més immediat, en l’escola, i el títol del projecte és “El món dels aprenentatges”. D’aquesta manera, a les portes de les aules, els alumnes s’han trobat representada una persona de cada àrea del col·legi: secretaria, cuina, informàtica,… per tal que identifiquin què hi passa i què s’hi fa a l’escola.
barri09
A tercer de primària els propis alumnes són els qui han hagut de crear la decoració. “És una manera d’implicar-los i que es facin seu el projecte”, explica la Carme Vivas, coordinadora de 3r. Els nens i nenes han hagut de trobar en una gimkama les diferents peces que formen edificis emblemàtics de Barcelona, que després han enganxat en un mural al passadís i han decorat ells mateixos. A les classes, mentre sonava el “Barcelona” de Freddy Mercury, retallaven trossos ben petits per simular el trencadís modernista i penjar-lo a les parets.
mural
El seu projecte és “Visc a Barcelona” i, entre d’altres activitats previstes fins que arribi el Nadal, visitaran la Fundació Tàpies i hauran d’explicar als companys un edifici o un parc emblemàtic de la ciutat.