Sagrat Cor

EQUIPS DE ROBÒTICA DE 3R I 4T DE PRIMÀRIA AL JR1ST LEGO LEAGUE OPEN EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2016

Els  Equips de robòtica de 3r i 4t de primària han participat al Junior First Lego League Open European Championship 2016 a Tenerife.

L’organització d’aquest prestigiós concurs ha convidat a dos grups de robòtica de primària de la nostra escola a exposar els seus projectes, com a reconeixement al treball realitzat per aquests alumnes i a la seva impecable presentació durant la final nacional del certamen celebrada el 12 de març a Girona.

Aquests alumnes de la nostra escola, de 8 i 9 anys, per edat encara no poden competir, així és que com a premi a l’excel·lent labor d’equip realitzada en els seus projectes, han estat convidats per l’organització a participar en el certamen, exposant els seus treballs davant més d’un centenar d’equips de tota Europa.

El treball de l’equip de 3r, que porta per nom EN-RES TEAM consisteix en una escola-taller agrícola, a la que hi poden assistir joves amb qualsevol tipus de discapacitatpsíquica, motora i sensorial. Tota la infraestructura i maquinària de l’escola està adaptada per a facilitar la feina a aquestes persones i a més a més, amb la particularitat de què en el seu funcionament apliquen les tres R’s bàsiques de l’ecologia: reduir, reutilitzar i reciclar.

I el treball de l’equip de 4t, que porta per nom JEANSWORLD, consisteix en un projecte basat en reduir l’empremta hídrica dels texans, és a dir, en reduir la quantitat d’aigua necessària per a produir-los. Es calcula que a Espanya per a produir uns texans es gasten uns 3.000 l d’aigua. Aquest projecte proposa la reutilització i el reciclatge dels texans, amb la finalitat de reduir el consum d’aigua en la seva fabricació.