Sagrat Cor

IV Jornada d’Emprenedoria a Cicles Formatius

jorn-empr4

Reptes que fan la diferència, canvis que realment fan avançar la societat. Aquest és el lligam entre tots els ponents que han participat aquest dimecres en la IV Jornada d’Emprenedoria de Cicles Formatius.

La jornada ha estat organitzada i conduïda pels propis alumnes de Grau Superior d’Administració i Finances sota el lema “Change makers”. Es tracta d’una presentació avaluable amb la qual els joves aprenen a organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques, han de saber comunicar-se en públic i fer atractiva la seva presentació.
jornada-emprenedoria
La trobada ha arrencat amb la participació de Ramón Brugada, enginyer químic i consultor sènior de SECOT, una organització formada per voluntaris sèniors que ofereix assessorament gratuït als emprenedors. També hi ha participat Albert Esplugas, cofundador de l’Startup Ratenow, una miniempresa que comercialitza dispositius tàctils per a que els comerços i empreses puguin captar el feedback i millorar l’experiència dels clients.

jorn-empr3Un dels projectes que més ha captat l’atenció dels assistents ha estat el de Lisa Grace, consultora d’investigació de mercat i fundadora del moviment Hidden City Tours. Es tracta d’una iniciativa que ofereix rutes guiades i personalitzades pel barri Gòtic de Barcelona de la mà de persones sense sostre. En la seva intervenció, en anglès, Grace els ha advertit als joves que han d’estar preparats per reinventar-se contínuament.
jorn-empr2
Un dels ponents més carismàtics de la trobada ha estat Abdoulaye Fall. Vingut del Senegal ja fa anys, ha organitzat una associació de comunitats autofinançades, ACAF, per tal que els associats es puguin gestionar de forma autònoma i independent. “El que volem és crear aquest esperit d’ajuda i de solidaritat i que alhora s’empoderin”, ha exposat davant de l’auditori.
jorn-empr1
La jornada ha comptat, també, amb la presència de Maria Ribó, directora i fundadora de Wonderfun, una llar d’infants del barri en anglès, i de l’Eric Corredera, alumne del col·legi, guanyador del 1r premi d’emprenedoria FPEMPREN amb ONTRIP.

jorn-empr5El projecte Diandé Àfrica ha estat un dels més aplaudits, per la seva orginalitat i per la presència de la carismàtica Georgina Regàs, sense l’experiència de la qual no hauria estat possible. Mamadou Saliou, responsable de la iniciativa, ha explicat que es tracta d’un projecte pilot amb un grup de dones senegaleses que preparen confitura per tal d’escolaritzar una trentena de nens del seu país.