Sagrat Cor

Cicles Formatius

Premis RACC Joves i Conducció-La professora Merche Morales rep el reconeixement a la educadora més motivadora

Alumnes de Cicles Formatius de la nostra escola han participat enguany en el concurs organitzat pel RACC, Joves i Conducció.

En aquesta edició es treballaven els següents temes:

  • a) Valors i conducció: Quins valors associem a la mobilitat?
  • b) Distraccions i noves tecnologies: Com han de conviure mobilitat i connectivitat?
  • c) Gènere i conducció: Hi ha una manera femenina i una manera masculina d’entendre i de viure la mobilitat i la seguretat viària?

La professora de la nostra escola, Merche Morales, ha rebut la distinció a l’educadora més motivadora. Així s’ha posat en valor, més a més dels treballs i projectes en els que han treballat els alumnes de l’escola, la tasca engrescadora de la professora.

Premis FP EMPREN

Una maleta ecològica amb un GPS incorporat, projecte guanyador de FP EMPREN

Un grup d’alumnes de la nostra escola guardonat amb el primer premi i un altre queda finalista.

El passat 22 de juny el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir el lliurament de premis de la 7ª Edició del certamen FP EMPREN.

Un grup d’alumnes de Cicles Formatius de 2º d’Administració i Finances, integrat per Enric Corredera, Pere Giró y Pau Padrós, van ser guardonats amb el 1er Premi Absolut Emprenedor de Barcelona i Àrea Metropolitana pel seu projecte ONTRIP, una maleta fabricada amb materials completament ecològics que incorpora un GPS, el que permet saber en tot moment on és la maleta i impedeix que el seu propietari pugui extraviar-la durant els seus viatges.

Tanmateix, el grup de Grau Mitjà de 2º d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, format per Anna Enento, Mireia Benavent, Claudia Recasens, Laura Robert i Ariadna Yao, han quedat finalistes en la categoria d’emprenedoria, amb el projecte Connect Feelings, un joc que ajuda als nens amb autisme a expressar els seus sentiments.

*Fotos de l’acte de lliurament de premis.

EMPREN2 EMPREN

Cicles formatius participa en el projecte Port Innova

Un punt de trobada entre empreses, centres educatius i emprenedors, amb la finalitat de generar valor econòmic i social

Cicles Formatius del Sagrat Cor de Sarrià ha participat en el projecte Port Innova, una iniciativa que pretén convertir-se en un punt de trobada on empreses del Port de Barcelona, centres educatius, emprenedors i la ciutadania en general tenen l’oportunitat d’impulsar la generació de valor econòmic i social, mitjançant reptes d’innovació, triats per les empreses, que hauran de resoldre estudiants creatius y emprenedors, amb l’aportació de les seves idees.

El projecte Port Innova està impulsat per Induct-Port de Barcelona, Port 2000, Fundació BCN Formació Professional i s’ha portat a terme seguint la metodologia Challenge-Based Learning o aprenentatge basat en reptes, que es fonamenta en el desenvolupament de projectes per part dels estudiants de Formació Professional, que donen resposta als reptes plantejats per les empreses. L’objectiu és que els alumnes desenvolupin les competències de comunicació, exploració, innovació i d’emprenedoria, mitjançant el desenvolupament de projectes.

Han participat els alumnes de 1AF durant tot el curs, i dos grups van passar a la fase final; Connecta’t amb OneOcean i Seavents amb Evolution.

El grup Seavents, format per Oscar Bassols, Enric Batalla, Daniel Nuñez i Fran Saigós, ha aconseguit quedar finalista. El seu projecte, realitzat tot en anglès, es basa en el desenvolupament d’una aplicació adreçat a les tripulacions del gran nombre de creuers i embarcacions que fan estada en el Port de Barcelona. La finalitat d’aquesta aplicació és oferir una orientació de com moure’s per la ciutat, amb molts consells útils, llocs de referència, per no perdre’s o el que cal no oblidar.

IMG_0001 (1) grupoportinnova grupo seavents

Alumnes de Cicles Formatius obtenen una beca Erasmus

Participaran en una estada en pràctiques en un país europeu
La secció de Cicles Formatius de la nostra escola ha rebut al llarg dels darrers mesos alguns reconeixements.
Tanmateix, sis alumnes han obtingut una beca Erasmus per a fer una estada de practiques en un país europeu. Han estat els següents alumnes:
De Grau Superior:
– Guillem Bajuelo de 2n d´ Integració Social
– Anna Ferrer de 2n d´Educació Infantil
És previst que marxin d’octubre a desembre i aniran a Finlàndia.
I de Grau Mitjà:
– Joel Contel de 2n d´APD
– Marta de Luís de 2n d´APD
– Silvia Masclans de 2n Gestió Administrativa
– Cristina Ravell de Gestió Administrativa
Marxaran també d’octubre a desembre i encara no s’ha concretat la destinació.
Moltes felicitats a aquests alumnes!! Sens dubte els espera una experiència molt satisfactòria.