Sagrat Cor

Sis premis de robòtica a la First Lego League!

Els equips de robòtica de primària i de l’ESO del Sagrat Cor de Sarrià van guanyar sis premis en els Torneigs Classificatoris de la First Lego League. Els alumnes van defensar els seus projectes competint amb d’altres escoles el cap de setmana del 18 i 19 de febrer i els més petits van aconseguir classificar-se per a la Gran Final estatal a Logronyo!

En la categoria Junior, els alumnes de 3r de primària van rebre una menció com a Petits Einsteins i els de 4rt, de Treball en Equip. S’enfrontaven al desafiament Creature Craze, en el que els equips es posaven en la pell dels animals. Els #scsdoveteam han desenvolupat un llenguatge amb pictogrames per a que les persones amb discapacitat pugin ensinistrar coloms missatgers i els #scstrencalosteam han buscat una solució a la reproducció del trencalós, donat que és una espècie en extinció.

Aquests projectes els han suposat moltes hores d’investigació i d’esforç, de visites i planificació, que finalment s’han vist recompensades: viatjaran a Logronyo per participar en la Gran Final FLL Jr. España del 18 de març.

De la seva banda, l’equip format per alumnes de 5è i 6è de primària, #scsbeeteam, va rebre el premi a la Investigació pel seu treball al voltant de les abelles. Els equips de l’ESO van rebre dos premis: els SCS Robotics Team, a la programació i els SCS Teamers pel treball en equip.

Un reconeixement internacional

I encara van rebre un reconeixement més important: l’SCS Robotics Team va aconseguir una menció al Global Innovation Award. Es tracta d’un premi internacional al qual opten 180 equips del món (només tres d’espanyols): tan sols 20 equips viatjaran a Whashington per assistir a la ronda de valoració. Ara per ara, han aconseguit passar una primera tria i s’estan preparant per intentar arribar als EUA.

El seu projecte acompleix amb els requisits fixats per la FLL: dissenyar solucions innovadores als problemes reals. En aquest cas, SCS Robotics Team ha creat un motlle de coure que es pot omplir de cendra per protegir les plantes conreades de les plagues del cargol, ja que el coure i la cendra són dos materials que repel·len aquests moluscs. Així s’ajuda la pagesia i alhora s’eviten els pesticides.

Amb la participació a la First Lego League, no només es vol demostrar la capacitació dels alumnes de robòtica a l’hora de programar i de defensar projectes, sinó alhora i, sobre tot, els valors del treball en equip, de l’esforç i de la inquietud per aprendre i investigar, tots ells reconeguts en aquests premis.