Sagrat Cor

Taizé: l’últim pas abans de la Confirmació

taize1

Compartir, resar, cantar. El que pot semblar un avorriment per a uns nois de Batxillerat, s’ha convertit en una de les experiències vitals que més ha colpit aquests joves. Un total de 17 alumnes de segon van viatjar a Taizé la setmana abans de l’inici del curs, com a pas previ a la Confirmació.

Del 5 a l’11 de setembre, van viure a la comunitat de Taizé, al sud de França. Fundada per Frère Roger el 1940, es tracta d’una comunitat monàstica que promou l’oració ecumènica i que té la seu en aquesta petita localitat al nord de Lió, on es reuneixen milers de joves procedents de tot el món, compartint hores de debat, de cants i de pregàries.

taize2

“És imprescindible anar a Taizé. Fas el que mai faries a casa amb la música, la tele, … no tens temps per a tu mateix “, explica Andrea, una de les alumnes que va viatjar a Taizé. Es va quedar sopresa de la tranquil·litat que s’hi respira. “És un ambient molt diferent, despreocupat, no hi ha problemes”, apunta Maria, que destaca que es crea comunitat amb persones de diferents països i cultures.taize3

Entre rialles, els nois expliquen que es van oferir com a voluntaris per servir el menjar. “El primer dia vaig veure uns nois donant l’esmorzar i vaig pensar, quina mandra, i després ens venia de gust!”, se sorprèn Andrea. Alberto resumeix l’experiència dient que “surts renovat” i per a Andrea l’estada a Taizé va servir per “aclarir idees”.

taize4

“Ells al·lucinen que es pugui viure sense rellotge, sense mòbil, en una rutina únicament marcada per la pregària“, resumeix Gregori Gancho, professor de LLatí i de Llengua Espanyola a l’escola. “Veuen de quina forma diferent, no egoista, es pot viure en el món: pots viure seguint una rutina en la qual tu l’únic que fas és resar i compartir”, explica aquest docent, que ha acompanyat a generacions de joves fins a Taizé.

taize5-2

El proper 21 d’octubre, aquests nois i noies rebran el sagrament de la Confirmació de mans de l’Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, juntament amb prop de 70 companys del seu curs.