Sagrat Cor

Un reforç de luxe: alumnes de CF d’Educació Infantil ajuden a P3, P4 i P5

adaptacio-cf-infantil-02
Els primers dies d’escola bressol són els més durs; per als alumnes i per als mestres. L’adaptació és potser el moment més important del curs i és quan els més petits necessiten tota l’atenció i afecte possibles. Al col·legi Sagrat Cor de Sarrià aquesta adaptació es reforça amb la col·laboració de les alumnes de Cicles Formatius d’Educació Infantil.

Durant les dues primeres setmanes del curs, un total de 18 estudiants, completen la seva formació donant suport a les professores de P3, P4 i P5. “Es tracta d’una ajuda mútua“, aclareix Rosario Torralbo, coordinadora de CF d’Educació Infantil. Explica que “els serveix per viure en primera persona el procés d’adaptació dels infants, per aprendre com es treballa i com s’acull en aquest període tan important: han de sentir-se estimats, acollits”.

adaptacio-cf-infantil-01

A P3 i P4 compten amb dues alumnes de reforç a cada aula i a P5, amb una estudiant per classe, donat que l’ajuda que necessiten ja és menor. “Entres en contacte amb els nens i la teoria que veus a classe la veus reflectida en ells”, resumeix la Paula, una de les estudiants que duu a terme aquest acompanyament. La Maria, una altra alumna, destaca entre rialles que “el que més m’està agradant és estar amb els nens … tot i que cada dia plori un nen diferent”.

Per a les professores de parvulari, l’acompanyament a les aules suposa una ajuda clau en uns dies en què s’acumula la feina. “Hi ha més braços, ens donen un cop de mà”, resumeix Laura Martínez, mestra de P3.

Durant la primera setmana, el reforç s’ha dut a terme en horari de matí i tarda, mentre que durant la segona, l’acompanyament es realitza únicament els matins.