Sagrat Cor

Una delegació del Ministeri d’Educació de Xile visita NADÍS

chileEl model educatiu de l’escola d’educació especial NADÍS és de referència. Tant és així, que una delegació del Ministeri d’Educació de Xile ha visitat aquest dilluns les instal·lacions del col·legi Sagrat Cor Sarrià per conèixer-ne tots els detalls.

Fins a Barcelona, s’ha desplaçat la directora de la unitat d’Educació Especial del Ministeri d’Educació de Xile, Débora Barrera, juntament amb representants d’entitats que treballen amb persones amb alguna discapacitat, ja sigui autisme, discapacitat motora, visual o discapacitats múltiples.
chile1
Han triat Barcelona perquè acull alguns dels centres de referència d’Europa en aquest àmbit, entre els quals destaca NADÍS.
“Ens interessa integrar les noves tecnologies en l’aprenentatge perquè els nens guanyin autonomia”, ha explicat Barrera durant la seva visita al centre.

Mercè Arqué, directora de NADÍS, ha explicat amb detall quin és el model pedagògic que se segueix al centre i ha presentat tots i cadascun dels alumnes i docents a la delegació xilena, acompanyada per la directora del col·legi, Pilar Clarasó.
chile2
Han elogiat especialment el fet que cada alumne tingui un programa individual, que s’ajusta a l’alumne en funció de les seves habilitats i capacitats però que, alhora, convisquin en una mateixa aula, interactuant entre ells, tot i no tenir el mateix diagnòstic.

Així mateix, Barrera i els seus companys de delegació s’han interessat pel fet que al Sagrat Cor els alumnes de NADÍS comparteixin moments i activitats amb la resta de l’alumnat, com poden ser els patis compartits amb el parvulari o el suport en l’àrea esportiva per part dels alumnes de Cicles Formatius d’Integració Social.