Sagrat Cor

Una màquina increïble!: Primària estrena projecte

img_1815

Una gran boca esperava els alumnes de Primària a l’hora d’entrar a classe aquest dimecres. Ha estat una sorpresa que ha deixat bocabadats els nens i nenes. D’aquesta manera tan creativa i original, s’endinsaven en el primer projecte comú de l’any: el cos humà. I el títol que li han posat els professors? Una màquina increïble.
img_1869
Passadissos, portes, murals de classe i fins i tot els sostres s’han recobert com per encanteri amb imatges i lemes que fan reflexionar els alumnes sobre el cos humà: cervell, nervis, músculs, aparell digestiu, el cor, la piràmide dels aliments… fins i tot un esquelet, que els més petits han batejat com a Guillermina i que a més d’un li ha fet certa por.
img_1669
Fins al mes de novembre, els alumnes de primer fins a sisè de Primària estudiaran a l’assignatura de Medi aquest projecte, enfocat de manera diferent segons l’edat i el currículum que pertoqui a cada cicle. D’aquesta manera, aprenen a interrelacionar conceptes i estableixen un vincle amb els companys d’altres cursos, amb els quals es farà un intercanvi d’impressions.
img_1915
A primer se centren en el cos i els sentits, a segon en el cos, a tercer s’incideix en la funció de relació de les persones i aprofundiran en l’aparell locomotor, el sistema nerviós i els sentits. Els alumnes de quart se centraran en la funció de nutrició i els de cinquè en la de relació, mentre que a sisè parlaran de la funció de nutrició i reproducció.
img_1979
Aquest és el primer dels projectes que s’aniran desenvolupant al llarg del curs a Primària. Cada trimestre s’endinsaran en dues temàtiques per tal de trobar aquest punt de relació i de trobada amb la resta d’àrees i de cursos d’aquesta secció.