Sagrat Cor

V Jornada d’Emprenedoria Sobre Rodes

La Jornada de Emprenedoria és una jornada on es conviden a emprenedors que expliquen la seva experiència personal en el món de la emprenedoria. Aquestes persones expliquen com partint d’una idea principal de negoci com han anat creant la seva pròpia empresa, fent que aquesta tiri endavant i amb la dificultat de trobar-se traves durant el seu camí d’inici.

L’objectiu d’aquesta jornada, organitzada pels alumnes del segon curs de CFGS d’Administració i finances, recolzats per l’equip de professors, serveix per fomentar l’emprenedoria dels joves assistents, perquè en un futur tinguin una visió de la realitat i saber com començar la seva activitat empresarial, mirant les experiències dels qui ja són emprenedors.

Els ponents que han format la V Jornada d’emprenedoria són:

  • Carlos Sotelo, CEO de l’empresa Silence by Scutum.

En Carlos ha estat tota la vida vinculat al mon de les motos, però des de fa uns anys s’ha centrat en el projecte de motos elèctriques. Amb dificultats, ja que les motos elèctriques no tenen clientela, han aconseguit amb molt esforç després d’anys lluitant per a que Ajuntaments, serveis de Correus i més, facin la renovació de la seva flota confiant amb ells.

  • Albert Margarit, com a fundador d’UNIRAID

L’Albert ens ha presentat una emprenedoria solidària, compaginant una de les seves passions amb la solidaritat. Va integrar en el Ralli Paris-Dakar el primer comboi de metges solidaris amb destí Senegal i Guinea Bissau. Aquesta iniciativa, a dia d’avui, l’enfoca per estudiants a bord de cotxes senzills per que realitzin un Ralli emprenedor, educatiu i solidari.

  • Albert Casanovas, com a Director Comercial de Gas Gas.

Gas Gas es una empresa molt coneguda en el món de les motos, sobretot de trial i enduro. Va començar a créixer molt ràpid posicionant-se en una de les marques més conegudes, però al 2015 va entrar en concurs de creditors i va tenir que tancar. Al poc temps, gràcies a un inversor van poder tornar a reactivar aquest projecte.

  • Andrea i Montse, com a representants de l’empresa Batec Mobility.

Amb el lema “A ir en silla de ruedas, te acostumbras. A renunciar a la vida, NO”, van presentar el Projecte Batec Mobility, que va ser fundat per en Pau Bach, un tetraplègic per fer arribar al col·lectiu de discapacitats físics solucions de mobilitat que ell mateix es va fabricar. Un llarg camí que esta tenint un ressò important internacionalment.

  • Albert Bosch, presentant el seu Esperit aventurer.

L’Albert, un emprenedor aventurer, que ha completat les “7 Cumbres”, que ha participar a 9 Dakars, convertint-se en el primer pilot de l’historia en participar amb un cotxe sense gasolina, 100% elèctric; va fundar una plataforma per gestionar i promoure projectes en l’àmbit de l’energia i del medi ambient.

També va formar part d’aquesta Jornada Yaguemar Diande, explicant la seva experiència i la seva arribada a Espanya, on va començar a treballar a un taller de bicicletes i on li van donar l’oportunitat de seguir endavant amb la seva vida.

En conclusió, una jornada on es van veure diferents punts de vista sobre l’emprenedoria sobre rodes aprenent diferents valors sobre tots els ponents que han vingut a explicar-nos la seva experiència.