fbpx

La Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi

La celebració de Sant Jordi a l’escola va permetre als a tots els nostres alumnes impulsar la seva creativitat i els seus dots literaris.

En una festivitat tan senyalada, que feia més d’un any que no es podia celebrar com es mereix, totes les seccions van col·laborar per viure-la plenament.

Els petits de Llar d’Infants, molts dels quals van celebrar per primera vegada la festa de Sant Jordi, van tenir una setmana molt divertida carregada de literatura i sorpreses. Tots els nens i nenes van participar amb diferents activitats manipulatives, pintant i preparant sorpreses per a tots els pares i mares. A més van aprofitar per mirar contes, escoltar-los detingudament i veure una petita representació de la història, interpretada per les mestres de la Llar.

 

 

 

 

 

 

A Parvulari van estar durant tota la setmana van preparar Diada, aprenent sobre les tradicions i el seu entorn social i cultural. Les parets i els plafons de les classes i els passadissos es van vestir amb roses fetes manualment pels nens i nenes i amb els personatges protagonistes de la llegenda: Sant Jordi, la princesa i el drac.

El divendres a totes les classes van escoltar la llegenda i van treballar el llenguatge oral per fer narracions, escoltar comprendre i ampliar el vocabulari.

A Primària una de les actuacions més esperades va ser la dels alumnes de 2n  que van representar per a tots els seus companys i companyes de secció ‘La llegenda de Sant Jordi’. Un cop representada l’obra els espectadors van compartir el seus punts de vista sobre l’actuació amb els actors, una experiència que va ajudar a enriquir l’activitat.

 

 

 

 

 

I com no podia faltar, la celebració dels Jocs Florals a Primària i Batxillerat va permetre conèixer els millors poetes i narradors de l’escola. Un any en el que el nivell va ser molt elevat i que va posar molt difícil als professors decidir els guanyadors.

Els alumnes de l’ESO també es van sumar als actes de la Diada però des d’una vessant una mica diferents als altres cursos. A primer van  muntar a la recepció una exposició de caixes amb regal que feien referència a refranys i frases fetes.  Els de segon van emplenar l’escala blanca de ‘haikus’, un tipus de poesia japonesa consistent en un poema breu de disset síl·labes. I els nois i noies de 3r i 4t van aprofitar per fer recomanacions literàries molt útils en una jornada on el llibre és protagonista.

Totes aquestes accions i esdeveniments van fer que la Diada de Sant Jordi lluís d’una forma especial i es recuperés l’esperit literari i creatiu del Dia del Llibre i de la Rosa.