fbpx

Projecte MARGES

Projecte MARGES

El Camp de Treball Marges és una experiència de voluntariat formativa amb l’objectiu de que els alumnes de Batxillerat que hi participin visquin un procés de transformació social en el món de la diversitat funcional. Els voluntaris realitzen aquest camí mentre ofereixen un servei en el sector laboral de diverses empreses socials per la discapacitat.

  • L’Olivera Cooperativa: cultiu de vinyes i oliveres i elaboració de vins i olis
  • Casa Dalmases: producció de cervesa i xocolata
  • Associació Alba/ Obrador El Rosal: elaboració de galetes, neules i arrugats

A les tardes es realitzen dinàmiques d’immersió (activitats, tallers, testimonis…) en relació amb tres àmbits de la realitat de persones en situació d’especial fragilitat, compartits per les tres fundacions:  la dignitat, les oportunitats i els models d’empreses socials.

A l’experiència se li ha volgut donar una dimensió espiritual a través d’oracions, reflexions compartides, eucaristia… perquè els alumnes puguin transcendir les seves vivències.

Testigo alumnos MARGES

“Molts veníem aquí sense una idea clara de l’experiència de MARGES. Però, què està sent realment MARGES per a nosaltres? 

Al llarg d’aquests dies hem sentit impactes d’alegria, soledat, comunitat i testimonis de vida. En fi, una muntanya d’emocions. Amb tan sols cinc dies aquí, la casa ja és una llar per a tots nosaltres. Aquí hem pogut deixar enrere coses que ens pesaven i començar un procés de canvi: desconnectar ens ha permès connectar amb més força, a el temps que descobrir-nos a nosaltres mateixos reflectits en altres persones.

Desitgem que aquesta nova etapa que acabem de començar sigui com la primera pedra per construir un futur ple d’acollida germanor, inclusió justícia social, amor i voluntat. Perquè com deia Santa Magdalena Sofia Barat: res és impossible per un COR on hi resideix la bona voluntat.”