Aquest mes de novembre, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’assignatura d’ODS han aprofundit en un dels grans desafiaments del nostre temps: el negacionisme i la desinformació al voltant del canvi climàtic.
En una primera fase, els alumnes van analitzar les fake news, aprenent a identificar i contrastar informacions de fonts amb diferents graus de fiabilitat. Aquest treball crític els ha permès desenvolupar habilitats per navegar amb criteri en l’entorn digital i separar fets de desinformacions.
A més, van recuperar i revisar la seva participació en les Jornades contra l’Emergència Climàtica del 2021, organitzades per l’Ajuntament de Barcelona. En aquella ocasió, els estudiants van presentar una campanya de sensibilització centrada en l’ecoansietat, aportant propostes per afrontar aquest fenomen amb resiliència i accions positives.
El punt culminant de l’activitat ha estat el desenvolupament d’una nova campanya per combatre el negacionisme climàtic. Els alumnes han creat materials en diversos formats, combinant dades científiques amb missatges clars, realistes i visualment atractius. L’objectiu no només era informar, sinó també inspirar, promoure la consciència ambiental i fomentar l’esperit crític entre els seus companys i la comunitat educativa.
Aquest projecte ha estat una oportunitat per posar en pràctica valors essencials com el compromís social i la responsabilitat global, i reafirma el paper clau de l’educació en la lluita contra el canvi climàtic.