fbpx

INSTAL·LACIONS I SERVEIS

Biblioteca

El col·legi disposa d’un espai de lectura i estudi obert a tots els alumnes i docents, amb un ampli fons bibliogràfic.

Horaris

La biblioteca obre tots els dies lectius des de les 8.15 amb aquest horari:

Dilluns 8.15h-14.15h i 14.45h-16.15h
Dimarts 8.15h-14.15h
Dimecres 8.15h-14.15h
Dijous 8.15h-14.15h i 14.45h-16.15h
Divendres 8.15h-14.00h

Per contactar escriviu a biblioteca@sagratcorsarria.com i podeu consultar aquí el catàleg online.

Biblioteca Infantil

També disposem d’una biblioteca pels més petits:

Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Últimes adquisicions

 

 

Per als primers lectors hem fet un recull de llibres amb molts animals, poesia i llibres joc.

Més recomanacions…

 Dia Mundial de  la Poesia

Aniversaris 2023

 Any Josep Vallverdú

Josep Vallverdú (Lleida, 1923)

Novel·lista, poeta, agitador cultural, és conegut sobretot per la seva obra infantil i juvenil, sovint reeditada i traduïda a diverses llengües.

És el creador del  Rovelló: aquest és el títol i el nom del gos protagonista d’un dels clàssics de la literatura infantil i juvenil dels últims trenta anys, del qual també se n’ha fet una sèrie de dibuixos animats.

 

 

Katherine Mansfield (1888-1923)

Escriptora, nascuda a Nova Zelanda, és una de les grans figures literàries del segle XX. La Garden Party i altre contes, Bliss, varen ser celebrats per la crítica i el públic pel seu talent per captar la sensibilitat i descriure la conducta humana en les situacions corrents. El seu marit, John Murry,  va editar el seu cèlebre Diari,que reflecteix les emocions i els pensaments més íntims de l’autora, la seua manera de treballar i el seu amor per la vida, malgrat la malaltia que la va acompanyar durant molt de temps i que va acabar amb ella quan només tenia 35 anys.

 

Remedios Varo(19081963)

Escriptora, pintora i artista gràfica.

Comparada sovint amb Dalí i De Chirico, Remedios Varo es va adherir al principi al moviment surrealista , es va integrar en els cercles de l’avantguarda i va participar en la exposició Logicofobista a Barcelona el 1936. 
En esclatar la Guerra Civil marxa a Paris on coneix a André Breton, Max Ernst, Victor Brauner, Joan Miró, Wolfgang Paalen i a Leonora Carrington amb qui mantindria una íntima amistat fins a la fi de la seva vida. 
La 2a Guerra Mundial i la invasió de França pels alemanys fa que s’instal·li a Mèxic el 1941, allà és on la pintora desenvoluparà la seva obra mes personal . 

Aniversaris 2022

Maruja Mallo (1902-1995)

Pintora gallega surrealista. Amiga de Buñuel, Lorca, Alberti, de la generació del 27, i amb Concha Méndez i María Zambrano protagonistes del «sinsombrerismo», moviment transgressor que consistia a llevar-se el barret en públic com a senyal d’inconformisme i alliberament, i pel qual van ser agredides i menyspreades.

Josep Pla (Palafrugell, 1897 – Llofriu, 1981)

És considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX i també és l’escriptor català més llegit i més popular de totes les èpoques.

Gabriel Ferrater (1922-1972) 

Poeta, traductor, lingüista, assagista, matemàtic, crític d’art i literatura i professor universitari.
Considerat un dels intel·lectuals catalans més brillants del segle XX i el poeta més influent de la segona meitat del segle XX a Catalunya.

Jack Kerouac (1922 – 1969)

Novel·lista I poeta. Considerat amb William S. Burroughs i Allen Ginsberg, els pioners de la generació Beat( Beat Generation) “A la carretera”(On the Road) es va convertir en un text clàssic de la contracultura literària nord-americana, precursor del moviment hippie.

A la carretera

Novel·la d’estil informal que narra com en un monòleg, viatges travessant els Estats Units, seguint la ruta 66. El destí no importa, allò que és important és el viatge en si, estar “a la carretera” lliures, enamorats de la vida, la poesia, la bellesa, el jazz, experimentant, defugint els horaris, les hipoteques i el materialisme del convencional american way of life.

Virginia Woolf (1882-1941)

Novel·lista i assagista anglesa, icona del feminisme:” una dona ha de tenir diners i una habitació pròpia per a poder escriure novel·les”. Fundadora del grup de Bloomsbury amb E. M. Forster, Dora Carrington, TS Elliot i la seva germana Vanessa Bell, entre d’altres. Són una elit intel·lectual liberal que posa l’art al centre de la seva vida i trenca amb els convencionalismes de l’època, amb idees contraposades a la moral victoriana: el pacifisme, la bisexualitat, el feminisme i les polítiques d’esquerres. La seva obra destaca per la sensibilitat dels seus personatges, el seu estil poètic i per l’ús del monòleg interior, una de les característiques de la novel·la moderna de principis del segle XX. Virginia Woolf va aconseguir un gran reconeixement com a escriptora, però al llarg de la seva vida va patir traumes familiars i crisis nervioses i va tenir un final tràgic.

A Al far (1927), s’evoca la història de la família de la autora, servint-se de la tècnica impressionista per retratar els personatges familiars . És una obra que parla amb gran lucidesa sobre el significat de la vida, la fugacitat del temps i la complexitat de les relacions humanes.

Molière (Paris, 1622-1673)

Actor i dramaturg, el pare de la Comédie-Française, segueix sent un dels autors de teatre més interpretat de tots els temps.

Charles M. Schulz (1922-2000)

Dibuixant nord-americà creador d’una de les series còmiques més famoses del món: Peanuts . El protagonista és Charlie Brown, un nen tímid i sensible, el seu gos Snoopy i la seva colla d’amics.

Peanuts

Els protagonistes són Carlitos, i el seu gos Snoopy, i els acompanyen la resta dels peanuts (cacauet en anglès i terme amb el qual es denominava als nens petits), Linus, la Sally, Lucy, Patty, Schoroeder, el superdotat pianista, amant de Beethoven, o l’ocell Woodstock.

Enid Blyton (1897-1968)

Autora anglesa de centenars de llibres infantils Entre les seves sèries més famoses hi ha les de Els Cinc, Els Set Secrets o Santa Clara, narracions protagonitzades per nois i noies en un entorn alegre i feliç.

Expos

La Nit dels Museus 2024

Visita les nostres exposicions i gaudeix de l’espectacle Impro Show Ciències Naturals, de la companyia Planeta Impro.

Jove Teatre Regina

De l’1 al 26 de maig, Orelles de Papallona, teatre i música, a partir de 3 anys

Diccionaris – Bancs d’imatges i so – Atles i Mapes

Podeu accedir al portal SophiA de la biblioteca del Sagrat Cor de Sarrià fent clic aquí o a la imatge de SophiA

Consultes: biblioteca@sagratcorsarria.com