fbpx

Benvinguda de la Directora

172 ANYS D’HISTÒRIA ENS CONTEMPLEN

Des del s. XXI voldríem preparar, com els nostres antecessors, la modernitat. Quan un Centre Educatiu viu i està alerta, avança sempre en una tensió creativa entre tradició i canvi, permanència i essencialitat, dinamisme i obertura.

La força rau en la comunitat educativa. No podem renunciar al projecte de futur ni a la fascinació d’un destí comú.
“Educar en els valors evangèlics, en la fe i el compromís cristià.”

Tot mestre té entre les mans un públic inèdit, el futur. Ha de formar persones capaces de reordenar el món amb la seva preparació intel·lectual, la seva sensibilitat, el seu sentit d’honradesa i de la justícia.
La creativitat per aconseguir-ho no pot programar-se, donat que prové de l’observació de les necessitats del món i exigeix formació contínua, llibertat, inspiració, art i tenacitat. Quan un educador no desitja res, no l’intriga res, no s’extasia davant de res, no es mou…potser subsisteix, però sumit en el narcisisme, l’enyorança i la decadència.

Avui la societat és diferent però tenim temps, vida i entusiasme. El món del pensament ens ha aportat una visió problemàtica del futur. Ocàs ideològic, fragilitat de tot, violència, immediatesa, insatisfacció, desastre ecològic…Però és el nostre moment esperançador. Acudim a valors permanents i no temem ruptures. Donem respostes vàlides, adultes, fruit de la reflexió, l’experìència, l’estudi, l’intercanvi i l’oració.
Comunitat educativa. Comunitat de valors. És el patrimoni de Sofia Barat. En el segle XIX l’educació per mitjà de la institució era una novetat. En el segle XXI, nous descobriments i nous comportaments exigeixen posar al dia la nostra actitud crítica, la nostra resposta ètica i la nostra irrenunciable cerca de la bondat, la veritat i la bellesa.

Per 171 anys de l’Escola Cristiana a Barcelona. Donem gràcies a Déu!

Pilar Clarasó Marfá
Religiosa del Sagrat Cor
Directora Titular