fbpx

Projecte #RoboCor

A les nostres classes de robòtica i programació garantim l’emoció per l’aprenentatge a partir del joc, la construcció i  el pensament computacional per a resoldre reptes.

Despertem les habilitats i competències del segle XXI. Fomentem les vocacions futures amb una metodologia STEAM i donant molta importància als valors.

S de Science: introduïm el pensament i mètode científic

T de Tecnologia: conèixer els robots, les peces i eines i fer-ne un ús

E d’Enginyeria: Construir solucions viables als reptes proposats

A d’Art: amb creativitat, originalitat…

M de Matemàtiques: calculant el recorregut, el temps, la geometria…

La robòtica i la programació educativa formen part d’un sistema d’aprenentatge interdisciplinari que a través de l’ús de les noves tecnologies, utilitzades com a eix transversal, potencien les habilitats i les competències dels nostres alumnes.

Volem resoldre problemes de la vida quotidiana, vinculats als nostres projectes, amb reptes adaptats a cada edat, seguint el mètode científic.

Treballem l’objectiu STEAM per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques buscant l’equitat de gènere. El nostre eix #RoboCor treballa les STEAM des d’una perspectiva de valors i ètica on la  tecnologia sempre es posa al servei de les persones i té una funció social, personal i/o mediambiental.

Per aconseguir-ho treballem amb reptes que, mitjançant el treball cooperatiu i la construcció de robots, puguin resoldre’s. El pensament computacional, necessari per poder solucionar aquests problemes, es va entrenant des de ben petits.

Treballem les STEAM a través de la robòtica des d’infantil, amb les divertides Bee-Bot, robots amb forma d’abelles, passant pels empàtics Dash and Dot, els increïbles WeDo i els més complexos LEGO Mindstorms dels alumnes més grans.

També treballem diferents llenguatges de programació, com Scratch, i diferents tipus de plaques, com micro:bit i Makey-Makey, que són microcontroladors per interactuar amb el món real.

A més, a l’extraescolar i al campus d’estiu de robòtica, els alumnes, des de primer de Primària fins a l’ESO, poden ampliar els seus coneixements tecnològics, tot treballant cooperativament i fomentant la creativitat.