fbpx

Moments Ubuntu

[cmsmasters_row data_padding_top=”50″ data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

APRENENTATGE ENTRE IGUALS, TREBALL COOPERATIU.

L’origen dels moments Ubuntu prové d’una antiga llegenda africana sobre el sentiment de pertinença a una comunitat i té el missatge: “jo sóc perquè tots som”.

A Parvulari iniciem el treball en aquests moments en els que organitzem els alumnes de diferents edats en grups, on cadascú adquireix un rol important per al seu equip. D’aquesta manera afronten reptes d’aprenentatge on la investigació, la creativitat i les manualitats prenen especial rellevància.

Als moments Ubuntu els alumnes treballen dos projectes a l’any amb uns fils conductors que definiran el que es busca amb aquell projecte a nivell d’aprenentatge i a nivell ètic. Per tal d’aconseguir que aquests aprenentatges siguin reals, els alumnes són el centre de l’aprenentatge. A arrel d’una activitat inicial que els motivi, ells definiran els seus reptes, investigaran, aprendran i hauran d’extreure unes conclusions que compartiran amb companys d’altres cursos a la celebració de l’aprenentatge.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”q3yxrxjqc” data_width=”boxed” data_top_style=”default” data_bot_style=”default” data_color=”default” data_padding_top=”40″][cmsmasters_column data_width=”1/2″ data_shortcode_id=”u6baq5pd3″][cmsmasters_image shortcode_id=”ev8bbkksgs” align=”center” animation_delay=”0″]19244|https://www.sagratcorsarria.com/wp-content/uploads/2018/12/foto-ubuntu-01.jpg|full[/cmsmasters_image][/cmsmasters_column][cmsmasters_column data_width=”1/2″ data_shortcode_id=”5hrv2p59mg”][cmsmasters_image shortcode_id=”vfd1yiwdd” align=”center” animation_delay=”0″]19246|https://www.sagratcorsarria.com/wp-content/uploads/2018/12/foto-ubuntu-02.jpg|full[/cmsmasters_image][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”50″ data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_width=”boxed” data_shortcode_id=”lzeh8vubpl”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”6274c90il7″][cmsmasters_text]

Alguns projectes Ubuntu que s’han treballat a Parvulari han estat:

  • Unga balunga: la Prehistòria
  • Arreu del món: els viatges i costums
  • Splash: l’aigua
  • Once Upon a time: què ens ensenyen els contes tradicionals

Aquesta forma de treballar i aprendre resulta molt efectiva, motivadora i genera oportunitats diverses d’aprenentatge a diferents nivells, on cadascú desenvolupa les seves capacitats al màxim. A Primària i a la resta d’etapes del col·legi es continua amb el treball per projectes en diversos formats, segons l’edat dels alumnes.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]