fbpx

Nou treball de recerca

[cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”50″ data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Apliquem als treballs de recerca de Batxillerat les noves metodologies actives d’ensenyament.

Fomentem unes competències i habilitats que seran molt útils pels nostres alumnes en el seu futur, de les quals volem destacar: la recerca i la síntesi d’informació, la proactivitat, la resolució de problemes, la creativitat, el respecte a les opinions i als diferents ritmes de treball i aprenentatge dels companys, la flexibilitat i l’empatia amb les persones, l’autonomia, la responsabilitat i l’ús de les eines 2.0, i la comunicació oral i escrita.

Practiquem el treball cooperatiu a través de projectes.

Partint d’unes preguntes clau, anomenades “fils conductors”, han d’investigar sobre un dels cinc temes proposats i extreure les conclusions pertinents, que han de reflectir en un document final i defensar oralment.

Per a l’avaluació es tindrà en compte d’una banda el seu treball individual, i d’altra, l’avaluació del seus companys, o coavaluació, i l’avaluació del grup sencer.

Els treballs proposats per a aquest curs, són els següents:

 

VIATGE CAP A L’ORIGEN DE L’UNIVERS

El treball contempla l’origen de l’univers, la formació i vida de les estrelles, la detecció de partícules i el tractament de la informació que se’n deriva, i l’estudi i comprensió del model estàndard de les partícules.

ÀREES IMPLICADES:

Física, Matemàtiques i Química.

 

HUMANITZEM L’HOME

Aquest projecte busca que l’alumne integri els seus coneixements històrics i faci coincidir les dades neutrals que se’n poden extreure amb els valors que suposem que hi ha en les persones; és un camí per descobrir la realitat històrica del camp de concentració d’Auschwitz des de la triple perspectiva de la història, l’ètica i la religió.

ÀREES IMPLICADES:

Història del món contemporani, Filosofia i ètica  i Religió i moral cristiana

 

VIUS LA CIUTAT O LA FAS? 

El funcionament del districte és el punt de partida per descobrir Barcelona. Aquest coneixement ha de ser des de la pluralitat de realitats que integren Barcelona i per prendre consciència que per construir una ciutat és necessària tant l’acció política com la participació ciutadana.

ÀREES IMPLICADES:

Economia, Filosofia, Religió, Llengües, Geografia i Dibuix tècnic.

 

MY MODEL UNITED NATIONS 

Aquest és un projecte cooperatiu que requereix investigació, creativitat i pensament crític. “WE ARE THE UN” permet que els alumnes aprenguin a utilitzar el llenguatge de la diplomàcia i la resolució de conflictes. El projecte culmina amb la participació a la simulació “MY MODEL UN” que tindrà lloc a una escola de secundària de Cambridge.

ÀREES IMPLICADES:

Filosofia i ciutadania, Geografia, Història i Anglès.

 

QUÈ HI DIUS?  REVISTA DE BATXILLERAT

Aquest projecte va adreçat als alumnes a qui els agrada el món de la comunicació; persones inquietes, proactives i amb ganes de cohesionar el batxillerat. Alumnes amb habilitats artístiques, creatives i a qui els interessi el Disseny gràfic.

El suport de la publicació és digital i és una part molt important del projecte decidir quin és el disseny més adient com a vehicle de comunicació del centre i quins articles volen editar per fer arribar la seva veu arreu.

ÀREES IMPLICADES:

Llengua castellana , Llengua catalana, Llengua anglesa, Llengua francesa, Informàtica, Creació artística i disseny.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]