fbpx

Altres espais

CAPELLA

“L’església del col·legi del Sagrat Cor de Sarrià es la obra capdavantera del mestre d’obres i arquitecte, Josep Casademunt (1804-1868). La primera pedra es va posar l’any 1867. Casademunt va dirigir la cimentació de l’edifici, l’aixecament dels murs i la construcció de les cobertes i, després de la seva mort, els treballs d’agençament interior van ser duts a terme per Joan Martorell i Montells, el qui seria el mestre d’Antoni Gaudí. La capella va ser adossada a les construccions preexistents, la primitiva masia, el gran cos d’accés i l’edifici del Pensionat, a la part Nord del conjunt. El col·legi i la capella del Sagrat Cor ha de ser considerada una de les primeres construccions a Catalunya d’estil neogòtic –només amb el precedent del santuari de la Misericòrdia de Canet de Mar de Francesc Daniel Molina que data del 1853-.

Casademunt es va formar a l’Aula d’Arquitectura de l’Escola de Llotja de Barcelona dins de la tradició estètica del classicisme però com d’altres membres de la seva generació, influïts tots ells per l’esperit romàntic de la Renaixença, va començar a interessar-se per la recuperació del patrimoni arquitectònic medieval que es trobava en un estat lamentable després de la Desamortització. Introduir els models gòtics va ser el pas següent seguint l’exemple que imposaven a França arquitectes com Eugène Viollet-le-Duc. Cal afegir però que en la difusió del neogòtic hi tingueren també un paper decisiu les institucions d’ensenyament femenines, moltes d’elles origen francès, com era el cas de la Comunitat del Sagrat Cor, que veien reflectides en les formes geomètriques els ideals de l’art cristià.”

Mireia Freixa Serra

Catedràtica d’Història de l’Art a la UB

Antiga alumna del Sagrat Cor Sarrià

ORATORI DE LA MARE DE DÉU

A més de l’església, el col·legi disposa també d’un oratori més petit i acollidor. Allà celebrem moments d’oració més íntims, misses pedagògiques o moments de reflexió individuals o en grups reduïts.

SALÓ D’ACTES

El saló d’actes té un aforament de 200 persones. Amb projector d’imatges i aire condicionat, allà s’acostumen a celebrar conferències, concerts, reunions, formacions i cursets, entre d’altres esdeveniments.

GALERIA COBERTA

La galeria coberta és un espai molt ampli i acabat de reformar per tal de donar-li diferents usos. Allà s’hi realitzen projectes en grups, activitats extraordinàries i tallers com el de teatre o el d’expressió de sentiments i emocions.

AULES DE ROBÒTICA I CREATIVACIÓ

Al col·legi treballem les competències digitals de forma transversal a les aules, on els alumnes disposen d’iPads, robots (Beebots, Dash, Bluebots) i pantalles digitals interactives.

Comptem també amb aules dissenyades especialment per la robòtica i la creativació.

Aquestes aules estan equipades amb robots Wedo 2.0, Mindstorms, Makey Makey, Microbit, equips de Lego –creativitat, màquines senzilles Lego i taules per assolir els reptes que planteja la First Lego League en la programació de robots. També compten amb ordinadors, iPads i croma amb pantalla verda.

SALA MULTISENSORIAL

A l’edifici de Nadís, tenim la sala multisensorial. L’anomenem “Sala Messi” perquè va ser un regal d’en Leo Messi. Aquesta sala pretén estimular els sentits i motivar els alumnes per a realitzar tasques que els ajudin a desenvolupar al màxim les seves percepcions.

LABORATORIS

El col·legi disposa de dos laboratoris.

El laboratori de química està equipat amb campana de gasos, nevera, congelador, encenedors, bidó d’aigua destil·lada, dutxa, renta-ulls, trompes de buit i productes químics diversos.

El laboratori de física està dotat amb encenedors Bulsen, col·leccions de roques, minerals i fòssils, entre d’altres.

Els laboratoris s’utilitzen per assignatures de Ciències Naturals, Física, Química i Tecnologia. L’utilitzen els alumnes de Primària i d’ESO per tal de realitzar pràctiques relatives a aquestes àrees: disseccions, experiments amb gasos, anàlisi de minerals, combinacions d’elements químics, estudis del cos humà, etc.

SALA D’ARTS & CRAFTS

La sala de dibuix i disseny gràfic de l’ESO encara conserva el seu artístic estat original. S’ha anat adaptant als nous temps i ara compta amb ordinadors portàtils i projector, una taula per projectes en grup, taules adaptades pel treball de dibuix vertical i una àrea de manualitats amb tot el necessari per a treballar amb diferents tècniques i materials: cartolines, argila, etc.

AULA TALLER EDUCACIÓ INFANTIL DE CICLES FORMATIUS

Aquesta aula està dissenyada per  simular una aula d’Educació Infantil. S’utilitza principalment per a la formació dels alumnes de Cicles Formatius de Grau superior d’Educació Infantil. Allà es realitzen sessions pràctiques de psicomotricitat, pràctiques d’hàbits i rutines d’higiene, alimentació i descans. També es fan pràctiques de disseny d’espais de joc.

AULA TALLER SOCIOSANITARI DE CICLES FORMATIUS

L’aula sociosanitària està distribuïda en dos espais que simulen per un costat una cuina i per l’altre, un dormitori d’un habitatge o residència. S’utilitza principalment per a la formació dels alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en situació de Dependència.

Allà s’hi realitzen pràctiques de:

  • Mobilització, trasllat i deambulació
  • Assistència sanitària
  • Mesura i registre de constants vitals
  • Administració d’àpats
  • Realització de menús adaptats a diferents necessitats individuals
  • Tècniques de massatge, tècniques hidrotermals i tècniques de fred-calor
  • Tècniques de neteja i higiene personal
  • Prevenció i tractament d’úlceres
  • Recollida d’eliminacions
  • Gestió de trucades de teleassistència…

AULA ROSETÓ

És una gran aula molt versàtil per al desenvolupament d’activitats amb grups flexibles com teatre, jornades espirituals, formacions i extraescolars.