fbpx

Formació humana i cristiana

Formació humana i cristiana

El programa de tutoria contempla sessions de formació humana que t’ajudaran a conèixer-te millor i a créixer en intel·ligència emocional. Treballem l’autoestima, l’empatia, l’assertivitat, els sentiments, la presa de decisions, la gestió de conflictes, el creixement moral i tractem temes importants com les conseqüències de l’alcohol, el projecte de parella, la sexualitat, la resiliència …

Fomentem el diàleg, la bona comunicació, la mediació i la cultura de la pau. Moltes vegades vindran especialistes en la matèria per complementar la formació.

La formació social és prioritària per a tots nosaltres.  Ens agradaria fer-te sensible a les necessitats del món. Volem que siguis una persona valenta, amb confiança en tu mateixa i en la possibilitat de canviar les coses i que et comprometis a fer un món millor començant per una cosa tan senzilla com el reciclatge a les classes.

Viuràs experiències individuals de voluntariat que s’organitzen per a tots els alumnes de 1r de batxillerat i experiències grupals participant en les campanyes socials del col·legi: Domund, dia de la pau, comerç just, donació de sang … campanyes socials del barri com ara accions a favor dels refugiats i campanyes de la ciutat com la participació en grup en la classificació en el gran recapte que organitza el Banc dels aliments.

I la formació espiritual l’anirem treballant des de les eucaristies voluntàries i amb la participació en les reunions setmanals de Catequesi de Confirmació. T’ajudarem a reflexionar sobre el perquè de ser cristià avui i aquí, a descobrir la teva interioritat i que això et porti a tenir una vida amb sentit.

T’ajudarà molt participar en dues experiències complementàries: a 1r de batxillerat podràs participar en un retir espiritual a Manresa i a 2n de batxillerat en una experiència ecumènica, de pregària i d’Església a Taizé (França).

Tindràs la possibilitat de dialogar amb persones excepcionals que han reflexionat molt sobre aquests temes.