fbpx

EL COL·LEGI

Els nostres projectes

Projecte Internivells

Emociona’t

Projecte #RoboCor

Projecte Hort

Projecte Ratulec

Emprenedoria

Projecte Internivells

UN APRENENTATGE TRANSVERSAL

Aquest Projecte suposa un repte pedagògic protagonitzat per alumnes de diferents edats.

Pensem que, ja des de petits, és interesant oferir moments i experiències d’aprenentatge on estiguin implicats nens i nenes de diferents edats, cursos i etapes. Tots surten guanyant: el petit té un model molt més motivador per aprendre i poder projectar-se,  el gran se sent responsable i amb autoestima.  

Les habilitats socials, l’ús del llenguatge i els valors es fan presents en aquesta convivència.

Pot ser un taller o concert dels de i5 per als més petits de i1; una jornada de lectura dels de primària als de i4; una preparació dels festivals i concerts de final de trimestre; un repte esportiu;  compartir moments de joc i experimentació  o la relació més personal d’un alumne de i5 amb un altre de i4 i i3 (padrins-fillols). 

Emociona’t

ELS ALUMNES NO RECORDEN NI QUÈ DIEM,
NI QUÈ FEM, SINÓ QUÈ SENTEN

A l’escola Sagrat Cor de Sarrià apostem per l’educació de les emocions i dels valors. Per això neix el projecte EMOCIONA’T!

En aquest projecte agrupem nens i nenes de diferents cursos perquè l’aprenentatge natural entre grups d’edats diferents resulti més enriquidor i motivador. Afavorim la creació d’agermanaments entre alumnes, l’intercanvi d’emocions i experiències.

Comencem des de Parvulari amb els apadrinaments, on padrins i fillols s’ajuden i comparteixen vivències. Els més petits aprenen a identificar les seves emocions i a Primària seguim aquest projecte amb les tutories verticals, amb alumnes des de 1r fins a 6è a cada grup.

Realitzem una sèrie de dinàmiques a través de les quals els nostres alumnes posen nom a les pròpies emocions i a les dels altres, les expressen i les aprenen a gestionar.

Emociona’t pretén afavorir la convivència entre alumnes i aconseguir que siguin emocionalment saludables.

Projecte #RoboCor

El projecte #RoboCor neix amb l’objectiu de fer de la tecnologia una eina més d’aprenentatge. Volem que el nostre alumnat passi de ser usuari de tecnologia a ser creador de continguts amb tecnologia.

La robòtica i la programació educativa formen part d’un sistema d’aprenentatge interdisciplinari,  que potencien les habilitats i les competències del s. XXI.

Disposem de diverses eines (robots, plaques de circuits, programari, impressores 3D,…) adaptades a les diferents etapes escolars per fomentar la creativitat, la resolució de problemes, el treball en equip, aprendre de l’error a través de la construcció de mecanismes, disseny digital i la programació.

A les nostres classes garantim l’emoció per l’aprenentatge a partir del pensament computacional per a resoldre reptes vinculats a les Situacions d’Aprenentatge, on treballem de manera globalitzada les competències de les àrees de Science, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques (STEAM) i també en connexió amb la sostenibilitat i l’ètica.

A l’escola també oferim l’extraescolar i el campus d’estiu de robòtica, on l’alumnat pot ampliar els seus coneixements tecnològics, tot treballant cooperativament i fomentant la creativitat.

Les STEAM estan al servei de l’aprenentatge i de la inclusió amb les Jornades ESTiMA = STEAM + inclusió. A través de l’Aprenentatge i Servei (ApS), la tecnologia és una eina més per a treballar-la. El nostre alumnat prepara activitats i resol reptes de la vida quotidiana dels nostres companys d’educació especial de Nadís.

Projecte Hort

UNA OPORTUNITAT EXCEPCIONAL

El projecte de l’hort comença amb una primera part a Parvulari on es planten algunes llavors a l’ecortina que tenen a l’aula.

Aquest primer pas de responsabilitat i cura de les plantes, va augmentant fins arribar al treball del veritable hort del col·legi, a 4t de Primària. Allà els alumnes sembren, reguen, recol·lecten, netegen… i finalment, es mengen la collita!

A l’hort els alumnes coneixen els diferents elements necessaris per al creixement de les plantes, verdures, hortalisses, etc, quins estris es requereixen, com s’eviten les plagues, com afecta el clima i la fauna a la collita, etc.

Aquesta és una activitat engrescadora que els permet valorar les feines del camp, treballar de manera cooperativa, sensibilitzar-los amb la natura i la sostenibilitat i conèixer el vocabulari específic.

D’aquesta manera descobreixen i valoren la importància de la cura del medi ambient i l’ofici de pagès i els agrada tant que molts d’ells s’animen a seguir realitzant aquestes tasques en petits horts casolans.

Projecte Ratulec

LLEGIR ÉS CRÉIXER

La lectura és una font d’enriquiment, d’imaginació, de cultura i d’aprenentatge de noves experiències. Per això la importància del projecte Ratulec. RA TU LEC és LEC TU RA.

Es tracta del nostre pla lector que dona resposta a la necessitat d’impulsar l’hàbit i el plaer per la lectura en els nostres alumnes.

Estem il·lusionats per entusiasmar als nens i nenes de Primària per tal que esdevinguin bons lectors, que gaudeixin de les seves lectures i que comparteixin les seves vivències.

Participen dels apadrinaments lectors, de les visites a les biblioteques del barri i de la creació de nous espais on poder llegir i endinsar-nos en el món màgic de la lectura gràcies a les dinàmiques que ja van començar a Parvulari i que ara, quan són una mica més grans, comencen a donar fruits.

My Model United Nations

Aquest és un projecte cooperatiu que requereix investigació, creativitat i pensament crític. “WE ARE THE UN” permet que els alumnes de Batxillerat aprenguin a utilitzar el llenguatge de la diplomàcia i la resolució de conflictes. El projecte culmina amb la participació a la simulació “MY MODEL UN” que tindrà lloc a una escola de secundària de Cambridge.

ÀREES IMPLICADES:

Filosofia i ciutadania, Geografia, Història i Anglès.

Què hi dius?
Revista de Batxillerat

Aquest projecte va adreçat als alumnes de Batxillerat a qui els agrada el món de la comunicació; persones inquietes, proactives i amb ganes de cohesionar el batxillerat. Alumnes amb habilitats artístiques, creatives i a qui els interessi el Disseny gràfic.

El suport de la publicació és digital i és una part molt important del projecte decidir quin és el disseny més adient com a vehicle de comunicació del centre i quins articles volen editar per fer arribar la seva veu arreu.

ÀREES IMPLICADES:

Llengua castellana , Llengua catalana, Llengua anglesa, Llengua francesa, Informàtica, Creació artística i disseny.

Emprenedoria

Què vols fer? Què busques? A què et vols dedicar? Qui et pot ajudar? Coneixes algú que ho faci o hagi fet? Quant vols guanyar?

Són algunes de les preguntes que passen pel teu cap i no tenen resposta. Però si ets emprenedor o tens una idea que vols implantar al mercat des de fa molt de temps i no saps com, ni amb qui fer-ho, llavors les teves preguntes necessiten una resposta més específica i experimentada.

El projecte d’emprenedoria

El projecte d’Emprenedoria pretén solucionar alguns d’aquests dubtes, per orientar-te, per remoure el teu cap, per ajudar-te a que et llencis, perquè vegis que no estàs sol i que hi ha molta gent i moltes institucions desitjant que projectes com el teu vegin la llum.

El departament d’Administració i Finances dels Cicles Formatius del Col·legi Sagrat Cor Sarrià organitza cada any una trobada d’experts en Emprenedoria, de convidats que han implantat les seves idees i que ens expliquen les seva experiència personal, de joves promeses plenes d’il·lusió, o de grans projectes que han triomfat, per poder ajudar-te i orientar-te, de persones que amb el seu projecte, les seves ganes i plenes de valor i d’il·lusions, han arriscat tot el que tenen per creure en la seva idea, en el seu projecte de vida.

Ets tu qui ha de canviar el món

Creiem que és una trobada molt positiva perquè puguis veure, escoltar i viure les històries de cada una d’aquestes persones, que la comparteixen amb nosaltres per establir llaços d’humanitat, i perquè siguis valent i creguis en tu mateix, en el teu projecte i en les teves idees, perquè ets tu qui ha de canviar el mon.

Per això, aquest projecte està pensat exclusivament per tu, i tu ets la seva raó de ser. Des del Cicles Formatius del Sagrat Cor Sarrià, volem que creguis en tu i que posis ‘en les teves arrels, ales, i en les teves ales, arrels’, i volem donar-te el nostre recolzament, les eines, els recursos i el suport que necessites perquè creguis en tu i en la teva visió i projecte de vida, a partir d’experiències de professionals, experts, oradors, mentors, emprenedors joves o d’altres consagrats, professors especialistes i els alumnes de 2n cicle d’Administració i Finances, que organitzen la trobada.