fbpx

EL COL·LEGI

Som internacionals

Vivim en un món cada cop més global. Per això al Sagrat Cor considerem imprescindible fomentar entre els nostres alumnes una actitud d’obertura a aquest món canviant i també envers els altres, tot donant-los les eines necessàries mitjançant l’aprenentatge de llengües estrangeres i de projectes i experiències de caire internacional.

Llengües

Projectes en anglès

Batxillerat Dual

Internacionalitat i Multiculturalitat

Erasmus

Llengües al col·legi

L’anglès s’ha convertit en una eina de comunicació internacional en tots els àmbits. Per això al Sagrat Cor Sarrià introduïm aquesta llengua des d’Educació Infantil i potenciem la competència comunicativa, consolidant després una bona base oral i escrita a Primària i augmentant el seu ús a l’ESO i a Batxillerat per tal que els nostres alumnes siguin capaços de relacionar-se amb seguretat en aquesta llengua.

Per tal d’aconseguir aquests objectius en llengua anglesa i introduir també el francès des de 1r de l’ESO, utilitzem les següents eines:

CAMBRIDGE EXAMINATIONS

El nostre centre prepara en horari lectiu als alumnes per a presentar-se als exàmens oficials de Cambridge.

DELF

Tanmateix preparem també als nostres alumnes per al DELF. Són diplomes atorgats pel Ministeri d’Educació Francès per tal de certificar les habilitats lingüístiques en llengua francesa dels candidats no francesos.

AICLE (Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua Estrangera)

Es basa en l’ensenyament de matèries en llengua estrangera. Els alumnes no només aprenen continguts en anglès, sinó que alhora també utilitzen l’idioma per a comunicar-se a classe.

EXTRA CURRICULAR

Els estudiants poden augmentar els seus coneixements d’anglès o francès mitjançant les activitats extraescolars impartides per ASTON o el CIC, respectivament.

Projectes en anglès

Al col·legi, dins de les matèries curriculars i en horari escolar realitzem diversos projectes en anglès. Alguns dels més destacats són:

Films

Els alumnes de 5è milloren les seves competències digitals i la seva expressió en llengua anglesa amb el taller de FILMS. Un taller molt creatiu i motivador on els alumnes creen un CURTMETRATGE i aprenen a editar imatges, sons i vídeos.

Camera and Action

Al taller en anglès de CAMERA AND ACTION els alumnes de 6è consoliden les competències digitals i l’expressió anglesa que han anat adquirint al llarg de l’etapa de primària.

Finalitzen l’etapa creant una pel·lícula sencera de gènere musical. En ella, interpreten els personatges, graven, editen vídeos i desenvolupen totes tasques creatives i tècniques que requereix aquest gran projecte.

Donat que el repte es fa en anglès, els alumnes practiquen totes les destreses en aquesta llengua: reading, listening, speaking and writing. Tanmateix aprenen a ser capaços d’exposar les seves conclusions davant d’un públic en directe.

KINDNESS CHALLENGE

L’objectiu principal d’aquest repte és que els alumnes prenguin consciencia de la importància de ser bones persones i dur a terme accions socials i mediambientals que ho demostrin.

Al llarg de dos mesos, els alumnes de 1r d’ESO realitzen el repte anomenat “How can we make life better with kindness?”. La cloenda d’aquest projecte és l’organització i participació en un Congrès Internacional de Bloguers amb estudiants d’altres col·legis de la xarxa del Sagrat Cor arreu del món. Els alumnes de tots els col·legis comparteixen propostes mediambientals i socials, basades en les mateixes activitats, utilitzant el concepte “Kindness” com fil conductor.

Batxillerat Dual

Doble Titulació de Batxillerat – American High School Diploma  

El Diploma Dual és el programa oficial de convalidació internacional de títols que permet a l’alumnat obtenir dues titulacions de forma simultània: el títol de Batxillerat, de forma presencial i l’American High School Diploma, de forma virtual. Quan acaben els seus estudis, els alumnes de Diploma Dual, obtenen exactament la mateixa titulació que els estudiants dels Estats Units en acabar el High School, titulació reconeguda a tots els estats i a la gran majoria d’universitats.

El programa es pot realitzar en 4 anys (començant a 2n de l’ESO), en 3 (començant a 3r o 4t d’ESO) i en 2 (començant a 1r de Batxillerat).

Els alumnes que cursen aquest programa fan una triple immersió des del primer dia en tres grans àrees:

Immersió Lingüística, en un entorn d’estudi i treball.

Immersió Tecnològica, 100% Online. Domini en l’ús de les tecnologies d’aprenentatge digital: plataformes, tutors, live sessions, etc.

Immersió Personal, en la gestió del temps, esforç, responsabilitat, organització, autonomia i maduresa de l’alumne a nivell d’estudi i planificació de la feina.

El curs està dividit en dos semestres:

  • setembre/octubre – gener/febrer
  • gener/febrer – maig/juny

Internacionalitat i Multiculturalitat

La internacionalització és un dels eixos principals del nostre centre. El nostre objectiu és que el col·legi obri nous horitzons pels alumnes tot ensenyant-los a ser persones flexibles, multiculturals i amb una ment oberta. Amb aquesta finalitat realitzem diverses accions que els permeten experimentar altres formes de viure i pensar que complementen la nostra manera de fer i d’educar en un món global.

Estades a l’estranger

Oferim estades a l’estranger organitzades des del col·legi en col·laboració amb altres entitats oi organitzacions en diferents modalitats de durada i destí. Algunes de les estades que oferim són:

  • 5 setmanes a Irlanda, per a alumnes de 1r i 2n d’ESO, al llarg del curs
  • 10 setmanes a Canadà, per a alumnes de 3r i 4t d’ESO, al llarg del curs
  • 2, 3 o 4 setmanes a Irlanda, a l’estiu

Seguim estudiant noves propostes per tal d’augmentar les estades del proper curs alhora que fem el seguiment de les estades actuals.

Intercanvis

Realitzem intercanvis gràcies a la nostra xarxa de col·legis del Sagrat Cor arreu del món. Al llarg de la secundària, en època escolar, oferim als nostres estudiants la possibilitat de realitzar experiències d’intercanvi amb alumnes d’altres centres del Sagrat Cor arreu del món. Aquesta experiència és una oportunitat de viure la multiculturalitat en primera persona, a més de millorar les seves competències lingüístiques en un altre idioma, així com les competències socials i personals, aspectes que considerem essencials en el món global en el que vivim.

M.U.N. (Projecte simulació de Nacions Unides) A CAMBRIDGE

Els estudiants es preparen i s’informen sobre una problemàtica diferent cada any i assisteixen a la reunió anual on argumenten, informen i debaten amb altres estudiants internacionals amb els mateixos protocols que s’utilitzen a la O.N.U.

ERASMUS+

Els estudiants de Cicles Formatius tenen l’oportunitat de participar al programa Erasmus+ de la Unió Europea que fomenta el desenvolupament professional de les persones que treballen en l’àmbit de la Formació Professional o Cicles Formatius mitjançant períodes de formació a l’estranger.

Aquests períodes, d’aproximadament 8 setmanes, poden consistir en unes pràctiques (convalidables amb la FCT o formació en centres de treball), o bé un aprenentatge per observació en centres de Formació Professional, empreses, organismes públics, interlocutors socials, instituts d’investigació, organitzacions no governamentals o qualsevol altra organització que s’escaigui i arrelada en un país del programa Erasmus+.

El col·legi porta gairebé 10 anys participant en aquest programa i té vigent la carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) fins el 2027.

Erasmus

QUALITAT I INTERNACIONALITZACIÓ

Estem orgullosos de poder comptar amb la Carta Erasmus d’Educació Superior que dóna accés als nostres alumnes i professors a beques per estudiar i col·laborar amb altres centres a països de la UE i ens anima a dissenyar projectes futurs relacionats amb la solidaritat i la sostenibilitat.

Tot plegat amb l’objectiu de millorar la qualitat i la internacionalització del nostre ensenyament perquè tant els nostres alumnes com els nostres professors siguin agents reals de transformació en un entorn global.