Fomentem les competències del s.XXI

Al centre fomentem les habilitats i competències del Segle XXI, incentivant les vocacions del futur amb una metodologia STEAM i buscant també l’equitat de gènere. És per això que participem de manera activa en esdeveniments com la ‘Code Week’ o el ‘Dia de Ada Lovelace’.

La Setmana de la Programació de la UE, una iniciativa que té com objectiu apropar la programació i l’alfabetisme digital d’una forma divertida i interessant. La idea és impulsar la visibilitat de la programació i ensenyar a joves, a fer realitat les seves idees mitjançant la programació, apropar aquestes capacitats al gran públic i ajuntar a persones motivades perquè aprenguin juntes.

També vam celebrar el ‘Dia de Ada Lovelace’ que pretén mostrar i celebrar internacionalment la presència i els èxits de les dones en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. Des del Sagrat Cor Sarrià  volem promocionar la presència de les dones en els estudis i professions STEAM, un àmbit de coneixement fonamental en una societat digital.

Aprendre a programar ajuda als alumnes a donar-li sentit a un món en constant canvi que els envolta, a conèixer millor com funciona la tecnologia i a desenvolupar capacitats i competències que els permetin explorar idees noves i innovar.

Iniciatives com aquestes que pretenen apropar als alumnes,  i especialment als més petits, a la programació informàtica de manera atractives són les que es volen impulsar des de l’escola.

Treballem l’objectiu STEAM per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques. Treballem les competències STEAM des d’una perspectiva de valors i ètica on la  tecnologia sempre es posa al servei de les persones i té una funció social, personal i/o mediambiental.

Articles relacionats

Batxillerat se’n va de viatge

Batxillerat se’n va de viatge

Els viatges són una gran oportunitat perquè els estudiants aprenguin, gaudeixin i convisquin més enllà del dia a dia a l'aula. En aquests viatges hi ha temps per a visites culturals, activitats de lleure, esport o excursions. Una parada abans d'encarar els mesos que...

Repte d’edició literària

Repte d’edició literària

Aquest curs, a 2n d’ESO, hem començat un nou repte: el d’edició literària. Quan ens van proposar de fer-lo ens va fer molta il·lusió, ja que la majoria de reptes tenen un enfocament científic i n’hi ha pocs que treballin l’àmbit literari. El repte d’edició literària...

Entrevista a Carlos Nasarre, director del Sagrat Cor Sarrià

Entrevista a Carlos Nasarre, director del Sagrat Cor Sarrià

Queremos conocer con más profundidad tu visión y vivencia pedagógica en el mundo actual. ¿Cómo se afronta la misión docente siendo este un ámbito tan cambiante? Cierto es que estamos viviendo tiempos de cambio en el mundo de la educación. Pero ¿cuándo no hemos vivido...