Fomentem les competències del s.XXI

Al centre fomentem les habilitats i competències del Segle XXI, incentivant les vocacions del futur amb una metodologia STEAM i buscant també l’equitat de gènere. És per això que participem de manera activa en esdeveniments com la ‘Code Week’ o el ‘Dia de Ada Lovelace’.

La Setmana de la Programació de la UE, una iniciativa que té com objectiu apropar la programació i l’alfabetisme digital d’una forma divertida i interessant. La idea és impulsar la visibilitat de la programació i ensenyar a joves, a fer realitat les seves idees mitjançant la programació, apropar aquestes capacitats al gran públic i ajuntar a persones motivades perquè aprenguin juntes.

També vam celebrar el ‘Dia de Ada Lovelace’ que pretén mostrar i celebrar internacionalment la presència i els èxits de les dones en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques. Des del Sagrat Cor Sarrià  volem promocionar la presència de les dones en els estudis i professions STEAM, un àmbit de coneixement fonamental en una societat digital.

Aprendre a programar ajuda als alumnes a donar-li sentit a un món en constant canvi que els envolta, a conèixer millor com funciona la tecnologia i a desenvolupar capacitats i competències que els permetin explorar idees noves i innovar.

Iniciatives com aquestes que pretenen apropar als alumnes,  i especialment als més petits, a la programació informàtica de manera atractives són les que es volen impulsar des de l’escola.

Treballem l’objectiu STEAM per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques. Treballem les competències STEAM des d’una perspectiva de valors i ètica on la  tecnologia sempre es posa al servei de les persones i té una funció social, personal i/o mediambiental.

Articles relacionats

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

Fer realitat els projectes que els docents imaginem és una màxima de la nostra professió i més quan es té la possibilitat de realitzar-lo amb alumnes il·lusionats, que de forma voluntària s’ofereixen per a dur-lo a terme. Aquest, juntament amb el contingut del...

Escola i família un bon equip!

Escola i família un bon equip!

Entenem com equip un grup de persones amb un objectiu comú que generen unes sinergies a través d’un treball coordinat. Per aconseguir aquest propòsit compartit cal partir d’un valor essencial com és la confiança. El claustre de primària tenim com a prioritat el...