Setmana Barat a batxillerat

Durant cinc dies els alumnes de 1r de Batxillerat van deixar de costat el seu calendari habitual de classes per afrontar la anomenada ‘Setmana Barat’. Una setmana dedicada a la formació integral dels alumnes en totes les seves dimensions basades en la pedagogia de les escoles del Sagrat Cor.

Sota el lema ‘Invisibles’ es van realitzar tallers, retirs, excursions, vídeos i d’altres activitats que van abordar el tema del dol, el gènere i el consens. Tres temes sobre els quals van pivotar les activitats d’una setmana diferent i enriquidora.

Un dels treballs desenvolupats va ser la visita a la Fundació Migra Studium, entitat que treballa en favor de la dignitat i els drets de les persones vulnerables alhora  que sensibilitza a la societat sobre la diversitat cultural i religiosa. Els nostres alumnes van aprendre sobre les bases del cristianisme, judaisme, hinduisme, budisme i islam, religions que conviuen a la ciutat de Barcelona. Van poder compartir activitats per conèixer els objectes que les representen i les coses que tenen en comú.

Una altra de les visites va ser al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) on, sense poder accedir a l’interior, van rebre una xerrada sobre la funció de les instal·lacions.

L’última ruta de la setmana els va portar a visitar una exposició avantguardista al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) i al cim del Castell de Montjuic, on van gaudir d’una vista privilegiada de la ciutat.

Els tallers també van aportar contingut molt interessant. El Taller Formació i Treball de Càrites sobre ‘Roba Amiga’ els va fer reflexionar sobre el consum responsable, la sostenibilitat, el ‘fast fashion’, l’explotació i la nostra participació en el sistema linear d’un sol ús.

I abordant el tema del gènere, la directora de la casa d’acollida Sumar els va explicar la realitat que es viu a una casa d’acollida de dones maltractades. Desprès d’escoltar aquest testimoni van tractar la problemàtica de la violència de gènere a través d’un taller d’expressió artística.

Com a resum de les activitats realitzades durant aquesta Setmana Barat 2021, un grup d’alumnes van elaborar un informatiu amb imatges de les experiències recollides aquests dies (El podeu veure  a l’entrada del Blog).



			

Articles relacionats

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

Fer realitat els projectes que els docents imaginem és una màxima de la nostra professió i més quan es té la possibilitat de realitzar-lo amb alumnes il·lusionats, que de forma voluntària s’ofereixen per a dur-lo a terme. Aquest, juntament amb el contingut del...

Escola i família un bon equip!

Escola i família un bon equip!

Entenem com equip un grup de persones amb un objectiu comú que generen unes sinergies a través d’un treball coordinat. Per aconseguir aquest propòsit compartit cal partir d’un valor essencial com és la confiança. El claustre de primària tenim com a prioritat el...