Setmana de Mater

Aquests dies, els passadissos de l’escola s’han omplert de roba que fa poc era als armaris de les nostres llars. En capses de cartó de formació i treball, hem anat dipositant peces de roba per donar-los una segona vida, amb l’anhel de poder vestir de dignitat a altres persones. Igual que l’altar que presideix aquesta eucaristia, la verge de Mater de l’escola ha sigut testimoni de com les caixes que tenia al davant s’anaven omplint de vida.

Mater, com si es tractés de la seva vestidura, ens convida a desvestir els nostres egos, privilegis i prejudicis, per tocar descalços de peus a terra i estendre les nostres mans tot posant en pràctica el lema de l’any. Em necessites? Estic amb tu!

De la mateixa manera, ens va veient créixer a tots dia a dia. Omplint-nos de coneixements acadèmics, de valors humanitaris cristians i d’accions socials que prioritzen la felicitat del proïsme.

Mater, ens impulsa a convertir-nos en potencials transformadors del món en el qual vivim, ens protegeix i ens ajuda a trobar el sentit evangèlic a campanyes com la de la roba reutilitzada. Amb els seus ulls closos, ens convida a reflexionar i passar pel cor les realitats de duresa que ens envolten, per donar-los respostes de justícia.

Una invitació a tancar un moment els nostres ulls per ser capaços d’obrir la mirada al món.

En aquesta campanya, en la qual hem participat treballadors, famílies i alumnes de l’escola, ens encomanem del carisma de la nostra mare per aconseguir fer plausible la generositat, que encapçala el tema anual de l’escola.

Li demanem doncs, potenciar un model sostenible. Tant en l’àmbit solidari (compartint la roba amb d’altres que ho necessiten), com a l’escala social (creant nous llocs de treball) o en el repte ambiental (reduint el consum i reciclant els nostres productes per cuidar de la casa comuna).

Gràcies, Mater, per parlar-nos amb el llenguatge de l’amor, l’idioma de Déu.

Articles relacionats

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

Fer realitat els projectes que els docents imaginem és una màxima de la nostra professió i més quan es té la possibilitat de realitzar-lo amb alumnes il·lusionats, que de forma voluntària s’ofereixen per a dur-lo a terme. Aquest, juntament amb el contingut del...

Escola i família un bon equip!

Escola i família un bon equip!

Entenem com equip un grup de persones amb un objectiu comú que generen unes sinergies a través d’un treball coordinat. Per aconseguir aquest propòsit compartit cal partir d’un valor essencial com és la confiança. El claustre de primària tenim com a prioritat el...