Nadís a la piscina

març 30, 2023

L’aigua és un lloc divertit, un motivador natural per aprendre, on gaudir de la llibertat de moviment sense restriccions que ofereix la gravetat.

L’aigua ens permet fer moviments que de vegades no som capaços de fer fora. A més, ajuda a la comunicació amb l’entorn i a la socialització de les persones.

El medi aquàtic redueix el pes del cos, per tant, la mobilitat es veu facilitada.

Amb l’aigua calenta augmenta la temperatura del cos, provocant la dilatació dels vasos sanguinis, per tant, augmentant la circulació, permetent-nos mobilitat articular i muscular, afavorint el moviment lliure, la tonificació, disminuint el dolor i la rigidesa articular.

També contribueix al desenvolupament de les funcions cardiorespiratòries, millorant els paràmetres ventiladors, gràcies a la millora dels moviments d’inspiració i expiració; pel fet de ser un treball actiu, millora l’estat de salut i la condició física de base.

Per tant, els nens prenen consciència de la seva posició corporal, de l’equilibri i del seu cos; també de la coordinació dels moviments entre les extremitats superiors i inferiors.

Nosaltres utilitzem l’aigua per poder realitzar l’activitat de teràpia aquàtica. Utilitzem les instal·lacions de “can Caralleu”, on gaudim i treballem el nostre cos i compartim amb els nostres companys, amb els nostres fisioterapeutes i els monitors de piscina.

Però sobretot ens ho passem molt bé, ens encanta l’aigua!

Articles relacionats

Repte d’edició literària

Repte d’edició literària

Aquest curs, a 2n d’ESO, hem començat un nou repte: el d’edició literària. Quan ens van proposar de fer-lo ens va fer molta il·lusió, ja que la majoria de reptes tenen un enfocament científic i n’hi ha pocs que treballin l’àmbit literari. El repte d’edició literària...

Entrevista a Carlos Nasarre, director del Sagrat Cor Sarrià

Entrevista a Carlos Nasarre, director del Sagrat Cor Sarrià

Queremos conocer con más profundidad tu visión y vivencia pedagógica en el mundo actual. ¿Cómo se afronta la misión docente siendo este un ámbito tan cambiante? Cierto es que estamos viviendo tiempos de cambio en el mundo de la educación. Pero ¿cuándo no hemos vivido...