Cafè pedagògic amb l’Equip Impulsor

ESCOLTA L’ENTREVISTA EN FORMAT PODCAST

  1. Per què un equip Impulsor? Quines funcions té?

El paper de l’Equip Impulsor és servir com a òrgan consultor de centre que reculli les necessitats del centre, detecti tendències i noves competències del s.XXI (acadèmiques i laborals). També volem recolzar els claustres, motivar-los i sacsejar-los per crear espais de reflexió i generar debat.

2. Com s’organitza l’equip impulsor, quina dinàmica té?

Bàsicament ens trobem cada dilluns dues hores i treballem diferents objectius: uns dies reflexionem i debatem a partir de formacions que hem fet, preparem activitats o presentacions, redactem propostes,… Cada sessió és diferent en funció de l’objectiu que haguem de treballar en aquell moment.

També aprofitem aquestes hores per reunir-nos amb l’equip directiu, per visitar altres centres, o per assistir a formacions, tot i que això és més difícil que ens coincideixi amb l’horari.

Si hagués de resumir la nostra dinàmica en una paraula, segurament triaria “retroalimentació” (feedback), perquè ens passem els dies compartint materials, articles, reflexions, tot allò que ens sembla que pot ser interessant per als nostres companys i que pot contribuir a la transformació del centre.

I tot el material que generem el compartim amb l’equip directiu.

3. Quins són els valors que orienten la vostra tasca? Quins són els vostres objectius a curt i llarg termini?

Promoure un canvi profund, no epidèrmic, que arribi a l’aula de la mà de la innovació.

4. Veieu l’escola en un procés de transformació? Quins canvis s’han produït últimament en les maneres d’ensenyar?

Som una escola de més de 175 anys d’història, treballem per una educació en valors cristians i vetllant per treure el millor de cada un del nostre alumnat. Els formem perquè siguin ciutadans responsables i compromesos.

El món està en constant transformació i nosaltres també. Des de l’equip impulsor volem mantenir la nostra essència incorporant la transformació educativa. Tenim un bonic repte entre mans.

En aquesta transformació al centre hi tenim l’alumnat!

Un alumnat amb un rol actiu i participatiu en el seu procés d’aprenentatge. Desvetllem la curiositat i els donem eines per comprendre el món i competències perquè intervinguin. Desenvolupar la seva creativitat, el seu esperit crític, la seva emprenedoria, les competències i habilitats pel segle 21.

Nous canvis, porten a nous enfocaments:

  • Noves distribucions en les aules per fomentar l treball cooperatiu.
  • Noves eines metodologies, metacognició.
  • Noves maneres d’avaluar autoavaluació i entre iguals.
  • Aprenentatge basats en projectes i reptes.
  • Aprenentatges servei amb els nostres companys de Nadis.
  • I no podem deixar de banda la revolució digital, estem formant a l’alumnat perquè facin un bon ús de les tecnologies i no siguin simples usuaris, passin a ser creadors de contingut

La innovació està al servei de l’aprenentatge profund, inclusiu, personalitzat, sostenible i transformador. La innovació educativa no és una moda. La innovació educativa amb sentit pedagògic  és un indicador de qualitat.

5. Com fomenteu la col·laboració i el treball en equip entre els membres del centre educatiu?

Procurem crear espais de reflexió dins del claustre i entre claustres. .El curs passat vam fer les reunions de presentació, en què no només volíem donar-nos a conèixer sinó generar debat i detectar els interessos i necessitats del professorat.

Aquest any, hem passat per a tots els claustres per a fer un recull d’activitats que siguin de metodologies globalitzades, transversal.

Un cop les hem recollit hem fet una diagnosi de centre i els resultats hem compartit amb ells amb direcció.

Al mateix temps ens servirà per organitzar la revetlla pedagògica. Estem acabant de donar una volta per convertir-la en un moment per compartir coneixements i generar col·laboracions.

Articles relacionats

KINDNESS CHALLENGE: How we make life better with kindness?

KINDNESS CHALLENGE: How we make life better with kindness?

The main idea of this challenge is to make students aware of how important it is to learn and live spreading kindness towards others and towards the environment, while enhancing our own values. Throughout eight weeks, students of 1st ESO carry out a challenge called...

Una victòria compartida

Una victòria compartida

La Fundació Sardà Pujadas ens va convidar a participar en la 10a edició dels premis "Sol Solet". Aquests premis van ser creats amb motiu del 25è aniversari de la fundació, i des d'aleshores, es celebra anualment un concurs de dibuix on actualment s'han presentat 480...

Lliga de debats SCS

Lliga de debats SCS

El passat 25 de maig va tenir lloc la I Lliga de debats SCS. En aquesta van participar un total de 60 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat; que prèviament havien sigut escollits per ser els millors dissertadors del seu curs. El tema que se’ls va proposar va...