fbpx

Trobades amb experts per preparar la FLL 2020

Els nostres equips de robòtica que enguany es presenten a la First Lego League 2020 preparen aquesta edició amb mentors il·lustres que els ajuden a preparar els projectes científics i els desafiaments ‘BOOMTOWN BUILD’ i ‘CITY SHAPER’, en els quals hauran d’observar com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien i trobar solucions a problemes del món real, utilitzant la ciència, la tecnologia i la seva imaginació.

En aquestes conferències amb especialistes de varies àrees que ens expliquen les seves experiències, el camí recorregut i la realitat que es viu, és clau per motivar i inspirar als nostres estudiants. Els ponents aborden temes propis d’una manera pràctica, el que demostra als alumnes que tot coneixement té una aplicació a la vida real. Una gran eina per instaurar debats interessants en els salons de classes, així com també una bona estratègia per reflexionar sobre les diferents temàtiques a les quals s’enfrontaran.

 

Fins ara hem tingut el plaer de comptar amb el mentoratge de:

  • Isabel Sesé, arquitecta de la Factoria UDA, estudi especialitzat en projectes d’arquitectura d’hostaleria.
  • Salvador Ramón; director de Telecos.cat, Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, representant dels enginyers de telecomunicació a Catalunya.
  • Antonio Domínguez, director comercial de Griesser, empresa fabricant líder en el mercat de la protecció solar a Europa.
  • José Antonio Aranda, director d’Innovació de Cellnex, principal operador europeu independent d’infraestructures de telecomunicacions sense fils.

 

La competició First Lego League permet als alumnes participants descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, Art i les matemàtiques (STEAM) mentre resolen problemàtiques reals a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic.

​El programa inspira als joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia i aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

Durant el mes de febrer els alumnes exposaran els projectes científics en la competició robòtica que se celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona i el Cosmocaixa.

Des de l’escola impulsem el projecte ‘RoboCor’, la robòtica al servei de les persones. Donem importància als valors, l’ètica i al bon ús de la tecnologia.

Articles relacionats

Somiar alt com Marco Polo

Somiar alt com Marco Polo

Enguany ens hem convertit en grans exploradors i comerciants com Marco Polo, un viatge educatiu que va començar al setembre i acaba al juny on hem recorregut els continents des d'Europa fins a Àsia, passant per Àfrica. Com a bons aventurers i aventureres en el nostre...

Llegir està de moda!

Llegir està de moda!

Entrar en una biblioteca és entrar en un món màgic on tens l'oportunitat de gaudir de mil aventures i de trobar un espai tranquil que fa que t'envolti un ambient de pau i serenitat. De cop, es para el temps i el ritme veloç del nostre dia a dia s'atura. És un temps...