Lliga de debats SCS

El passat 25 de maig va tenir lloc la I Lliga de debats SCS.

En aquesta van participar un total de 60 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat; que prèviament havien sigut escollits per ser els millors dissertadors del seu curs.

El tema que se’ls va proposar va ser: Cal regular l’ús de la intel·ligència artificial?

Els participants van haver de fer recerca per poder argumentar amb solidesa i evidències, tant la posició a favor com la posició en contra, ja que a cada debat se sortejava quina tesi defensava cada equip.

Aquesta lliga busca reforçar l’oratòria i l’ús de la paraula i així enriquir la capacitat comunicativa i la correcció lingüística.

A més potencia el treball en equip, la recerca i la investigació. I fa desplegar l’esperit crític com a sinònim de rigor intel·lectual per tal d’aconseguir habilitats argumentatives.

Els participants havien de demostrar també tenir valors tan importants per debatre i per la vida, com l’escolta, el respecte i la cooperació.

Tots aquests elements van ser avaluats pel jurat format per professors, alumnes de 2n de Batxillerat i exalumnes que ja havien participat en concursos de debats.

Va ser una gran experiència que esperem poder repetir els anys vinents.

Articles relacionats

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

EXPOSICIÓ ”La Shoà, ¿cómo fue humanamente posible?

Fer realitat els projectes que els docents imaginem és una màxima de la nostra professió i més quan es té la possibilitat de realitzar-lo amb alumnes il·lusionats, que de forma voluntària s’ofereixen per a dur-lo a terme. Aquest, juntament amb el contingut del...

Escola i família un bon equip!

Escola i família un bon equip!

Entenem com equip un grup de persones amb un objectiu comú que generen unes sinergies a través d’un treball coordinat. Per aconseguir aquest propòsit compartit cal partir d’un valor essencial com és la confiança. El claustre de primària tenim com a prioritat el...