Lliga de debats SCS

El passat 25 de maig va tenir lloc la I Lliga de debats SCS.

En aquesta van participar un total de 60 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat; que prèviament havien sigut escollits per ser els millors dissertadors del seu curs.

El tema que se’ls va proposar va ser: Cal regular l’ús de la intel·ligència artificial?

Els participants van haver de fer recerca per poder argumentar amb solidesa i evidències, tant la posició a favor com la posició en contra, ja que a cada debat se sortejava quina tesi defensava cada equip.

Aquesta lliga busca reforçar l’oratòria i l’ús de la paraula i així enriquir la capacitat comunicativa i la correcció lingüística.

A més potencia el treball en equip, la recerca i la investigació. I fa desplegar l’esperit crític com a sinònim de rigor intel·lectual per tal d’aconseguir habilitats argumentatives.

Els participants havien de demostrar també tenir valors tan importants per debatre i per la vida, com l’escolta, el respecte i la cooperació.

Tots aquests elements van ser avaluats pel jurat format per professors, alumnes de 2n de Batxillerat i exalumnes que ja havien participat en concursos de debats.

Va ser una gran experiència que esperem poder repetir els anys vinents.

Articles relacionats

Cafè pedagògic amb l’Equip Impulsor

Cafè pedagògic amb l’Equip Impulsor

ESCOLTA L'ENTREVISTA EN FORMAT PODCAST Per què un equip Impulsor? Quines funcions té? El paper de l’Equip Impulsor és servir com a òrgan consultor de centre que reculli les necessitats del centre, detecti tendències i noves competències del s.XXI (acadèmiques i...

KINDNESS CHALLENGE: How we make life better with kindness?

KINDNESS CHALLENGE: How we make life better with kindness?

The main idea of this challenge is to make students aware of how important it is to learn and live spreading kindness towards others and towards the environment, while enhancing our own values. Throughout eight weeks, students of 1st ESO carry out a challenge called...

Una victòria compartida

Una victòria compartida

La Fundació Sardà Pujadas ens va convidar a participar en la 10a edició dels premis "Sol Solet". Aquests premis van ser creats amb motiu del 25è aniversari de la fundació, i des d'aleshores, es celebra anualment un concurs de dibuix on actualment s'han presentat 480...